ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο κύπελλο: Στην 9η θέση η Εθνική σπάθης!

Μια πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ξανά η Εθνική ομάδα σπάθης των γυναικών, η οποία μετά την 13η θέση της Κωνσταντινούπολης κατέλαβε σήμερα την 9η, δείχνοντας συνεχή βελτίωση, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι αθλήτριες της χώρας μας έχουν αρκετά περιθώρια εξέλιξης στο μέλλον.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε τον αγώνα της απέναντι στην δυνατή ομάδα της Κίνας, την οποία και νίκησε με 45-41 και στο ταμπλό των 16 συνάντησε την πολωνική ομάδα. Το αποτέλεσμα δεν ήταν ανάλογο σε αυτό το παιχνίδι παρά την εξαιρετική προσπάθεια των Δώρα Γκουντούρα, Δέσποινα Γεωργιάδου και Κλαίρη Μπένου, οι οποίες είχαν το προβάδισμα μέχρι τους 40 βαθμούς, όμως στο τέλος δεν κατάφεραν να αντισταθούν στην πίεση της Πολωνίας και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με σκορ 45-43.

Η ήττα αυτή έστειλε τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες στη μάχη για την κατάκτηση μιας θέσης μεταξύ των 9-16. Στο πρώτο παιχνίδι η Εθνική ήρθε αντιμέτωπη με την γνώριμη ομάδα της Γερμανίας (οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν τόσο στο Ακρόπολις όσο και στο παγκόσμιο κύπελλο της Κωνσταντινούπολης) και το τελικό αποτέλεσμα ήταν υπέρ της Ελλάδας με 45-41, μετά από μια τεράστια ανατροπή της Γκουντούρα. Στη συνέχεια, στο δρόμο της βρέθηκε η Ρουμανία και οι τρεις ξιφομάχοι κατάφεραν να ελέγξουν το παιχνίδι και να πάρουν τη νίκη με 45-38, κάτι που κατάφεραν και στον τελευταίο αγώνα της ημέρας κόντρα στην Ουκρανία, με την ελληνική ομάδα να είναι ισχυρότερη και το σκορ διαμορφώνεται 45-36.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts