ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ): Να βρούμε λύσεις που θα δώσουν ανακούφιση, στους χαμηλότερα αμειβόμενους μισθωτούς

Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι αναντίστοιχη με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων που βιώνουν πολύ δύσκολες συνθήκες, σημειώνει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Η αύξηση του κατώτατου μισθού, είπαμε και λέμε, έγινε πάρα πολύ αργά και ήταν πάρα πολύ μικρή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος μετά τη συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Χαρακτηρίζει δε την αύξηση του κατώτατου μισθού αναντίστοιχη με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων που βιώνουν πολύ δύσκολες συνθήκες, ιδίως αυτοί που αμείβονται με τον κατώτερο μισθό λόγω της μεγάλης κρίσης που έχει εκτινάξει και τον πληθωρισμό στα ύψη.

Όπως αναφέρει ο κ. Παναγόπουλος, «επιχειρούμε, μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, από την οποία όμως έχει αφαιρεθεί νομοθετικά η δυνατότητα να προσδιορίζει τον κατώτερο μισθό, να βρούμε κάποιες λύσεις που θα δώσουν ανάσες, ανακούφιση, στους χαμηλότερα αμειβόμενους μισθωτούς.

Καλούμε και την Κυβέρνηση και τις Εργοδοτικές Οργανώσεις να στέρξουν να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια και κυρίως να της δώσουν μία διάσταση, η οποία έχει μεγάλη θεσμική αξία. Να επαναφέρουμε το καθεστώς των Συλλογικών Συμβάσεων σε ρύθμιση και όχι σ΄ αυτή τη ζούγκλα που επικρατεί στην αγορά εργασίας».

Διαβάστε ακόμη:

Γεωργιάδης: Θα πάω κι εγώ ο ίδιος για ελέγχους σε πρατήρια καυσίμων στα νησιά

ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος 34,6% στον δείκτη τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Μάρτιο

Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί συγκρότημα – «φιλέτο» 3 κτιρίων στο κέντρο των Χανίων

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts