ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πανδημία: Συνταγματολόγοι υποστηρίζουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Η εκστρατεία εμβολιασμού στην Γερμανία δεν προχωρά στο βαθμό που θα απαιτούσαν οι περιστάσεις ενώ ο δείκτης θετικότητας σημειώνει νέο αρνητικό ρεκόρ

Ο δείκτης θετικότητας στη Γερμανία σημειώνει νέο αρνητικό ρεκόρ με 399,8 κρούσματα κορωνοϊού εντός επτά ημερών ανά 100.000 κατοίκους.

Αναμένεται ότι η υγειονομική κατάσταση θα χειροτερέψει και άλλο. Την ίδια στιγμή η εκστρατεία εμβολιασμού δεν προχωρά στο βαθμό που θα απαιτούσαν οι περιστάσεις. Μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί μόνο το 68% του πληθυσμού.

Σύμφωνα με επιδημιολόγους, για να επιτευχθεί η «ανοσία της αγέλης» θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί ή να έχει αναρρώσει από κορωνοϊό τουλάχιστον το 85% του πληθυσμού. Εδώ και μέρες η γερμανική κοινή γνώμη συζητά το θέμα της καθιέρωσης του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά το παράδειγμα της Αυστρίας.

Η πολιτική «ψάχνεται» – οι νομικοί υπέρ

Ο πολιτικός κόσμος της Γερμανίας είναι διχασμένος σε ό,τι αφορά την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού. Οι διαφορές δεν εκφράζονται μεταξύ, αλλά εντός των κομμάτων. Στους Χριστιανοδημοκράτες για παράδειγμα ο υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν και ο υπουργός Καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν, απορρίπτουν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό επειδή ένα τέτοιο μέτρο θα δίχαζε την κοινωνία.

Από την άλλη πλευρά, σειρά χριστιανοδημοκρατών Πρωθυπουργών κρατιδίων αλλά και ο χριστιανοκοινωνιστής Πρωθυπουργός της Βαυαρία, Μάρκους Ζέντερ, είναι υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού επειδή, όπως υποστηρίζουν, μόνο κατά αυτό τον τρόπο θα αποκτήσουν οι πολίτες ξανά τις ελευθερίες που τώρα περιορίζονται. Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι, τα τρία κόμματα που προτίθεται να σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση, δεν έχουν πάρει ακόμη θέση. Στελέχη τους εκφράζουν όμως αντικρουόμενες απόψεις.

Διαβάστε περισσότερα στην Deutsche Welle

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts