ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πανελλήνιες: Ποσοστό επιτυχίας 81% για τα «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών»

Άκρως εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα των πανελλήνιων εξετάσεων για τους μαθητές των Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Ναυτικών Σπουδών «Τσάκος», καθώς οι 17 από τους 21 μαθητές – μαθήτριες πέτυχαν εισαγωγή σε σχολές πρώτης προτίμησης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σε Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, σημειώνοντας ποσοστό επιτυχίας 81%. 

Οι υπόλοιποι, δηλαδή τέσσερις από τους 21, επέλεξαν το παράλληλο σύστημα ανέλιξης τους σε αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού, κατά τα ισχύοντα για τα Ναυτικά Επαγγελματικά Λύκεια. 

Τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα οποία ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, επιβεβαιώνουν για δεύτερο συνεχόμενο έτος την εξαιρετική δουλειά που επιτελείται στο Ναυτικό Λύκειο ΤΕΕΝΣ «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών». 

Από τις πλέον εξαιρετικές επιδόσεις, σταχυολογούμε: 

  • 1η και 2η θέσεις στη σχολή Ναυπηγών και Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ 
  • 1η θέση στη σχολή Ναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής 
  • 1η θέση στη σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος στην Ξάνθη 
  • 4η θέση στη σχολή Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου 
  • 1η θέση στην Ιατρική Αθηνών 
  • 11η και 13η θέσεις στη Σχολή Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών της Μυτιλήνης 
  • 23η θέση σε Σχολή Πλοιάρχων Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Ιδρυτής του Ναυτικού Λυκείου και του Ομίλου Εταιρειών Τσάκου, Καπτ. Παναγιώτης Τσάκος, επεσήμανε ότι  «οι άριστες επιδόσεις των μαθητών/τριών μας, στις πρόσφατες Πανελλαδικές Εξετάσεις, έρχονται, για ακόμη μια φορά, να επιβεβαιώσουν το motto του Λυκείου μας: “Αιέν Αριστεύειν”. Στο Λύκειο μας, θέτουμε τον πήχη πολύ υψηλά και τα μόλις ανακοινωθέντα αποτελέσματα απέδειξαν ότι τον περάσαμε με μεγάλη άνεση και επιτυχία». 

«Το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος, τα γραφεία του στην Χίο και στην Αθήνα και ο Όμιλος Εταιρειών Τσάκου περιμένουν, με ολάνοιχτες πόρτες, στη νέα σχολική χρονιά, τους νέους μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Λυκείου, πρόσφατα εξοπλισμένες με ηλεκτρολογικό/ ηλεκτρονικό & τομέα αυτοματισμών προκειμένου να τους προετοιμάσει ώστε να καταστούν επαρκώς εκπαιδευμένα και καταρτισμένα στελέχη της Ελληνικής Ναυτιλίας» επισημαίνεται, παράλληλα, σε ανακοίνωση του Ιδρύματος. 

Διαβάστε επίσης:

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts