ΥΓΕΙΑ

Παπαευαγγέλου: Αύξηση 25% στις εισαγωγές στα νοσοκομεία – 60% η πληρότητα στις ΜΕΘ – Να αποφύγουμε το τρίτο κύμα!

  • Γιάννα Σουλάκη

Παπαευαγγέλου

Ανησυχία προκαλεί η αύξηση στις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής, όπως είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε, από 450 ασθενείς που νοσηλεύονταν στις 25 Δεκεμβρίου, σήμερα οι νοσηλευόμενοι  είναι 550 δηλαδή αύξηση 20%-25%. «Μικρή αύξηση παρατηρήθηκε και στους διασωληνωμένους, όμως είναι κάτι που θα φανεί καλύτερα μετά από επτά με δέκα ημέρες», είπε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Η ίδια τόνισε ότι επειδή αυτές οι ηλικίες μεταφέρουν τον ιό στα σπίτια, τις επόμενες τρεις εβδομάδες ενδέχεται να δούμε μεγάλη αύξηση σε άτομα τρίτης ηλικίας, που είναι και η πιο επικίνδυνη ομάδα για να νοσήσει σοβαρά από λοίμωξη Covid. «Πρέπει πάση θυσία να διορθώσουμε την αύξηση της διασποράς που συνέβη μέσα στις γιορτές», τόνισε η ίδια.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι η πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στη χώρα είναι 60%, «δυστυχώς όμως σύντομα μπορούμε να επανέλθουμε στην εικόνα του περασμένου Νοεμβρίου». Η κατάσταση θα τραβήξει αρκετά, είπε η κυρία Παπαευαγγέλου, και παρότι ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί, η πανδημία θα είναι εδώ και θα επηρεάζει τις ζωές μας.

«Γι’ αυτό δεν θα πρέπει να σταματήσουμε να προσέχουμε, προκείμενου να μπορούμε να μην γεμίσουν τα νοσοκομεία και να μπορούμε να ανοίξουμε ακόμη περισσότερες δραστηριότητες στη χώρα μας», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Related Posts