ΓΕΝΙΚΕΣ

Παπαστεργίου: Με τη συμβολή των συμβολαιογράφων θα γίνει ο σχεδιασμός του ψηφιακού συμβολαίου

Στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τους συμβολαιογράφους, οι οποίοι απειλούν πως από τη Δευτέρα προχωρούν σε αποχή διαρκείας αντιδρώντας στη δημιουργία του Ψηφιακού Φακέλου Μεταβίβασης Ακινήτων, αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Έγινε γόνιμη κουβέντα με τους συμβολαιογράφους, καθίσαμε να συζητήσουμε ποια είναι τα σημεία στα οποία διαφωνούμε, δεν θεωρώ ότι διαφωνούμε κάπου, δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις για πράγματα ψηφιακής φύσεως τα οποία τους ανησυχούσαν, περιμένω την ανακοίνωσή τους» τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

«Θεωρώ, συνέχισε, πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα, εμείς θέλουμε το ψηφιακό αρχείο που θα παραχθεί από το συμβόλαιο να είναι καθαρό αρχείο χωρίς να έχει χειρόγραφες παραπομπές έτσι ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία στο Κτηματολόγιο. Συμφωνήσαμε να είναι εκείνοι που θα εμπλακούν στο έργο και ας διαμορφώσουν αυτό το έργο όπως ακριβώς θέλουν εκείνοι. Έχουν δοθεί οι αμοιβαίες εξηγήσεις, ας είμαστε μπροστά μαζί με τους συμβολαιογράφους για να σχεδιάσουμε το επόμενο βήμα».

Παράλληλα μίλησε για τον ψηφιακό βοηθό στον gov.gr, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι μια «πρώτη υλοποίηση τεχνητής νοημοσύνης στον οποίο γράφεις σε απλή γλώσσα ή εκφωνείς το αίτημά σου και ο ψηφιακός βοηθός σου απαντάει σε οτιδήποτε έχει σχέση με το gov.gr και σε καθοδηγεί για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις. Αυτό στο οποίο υπερέχει είναι στο να απαντήσει σε συνδυαστικές ερωτήσεις». Επανέλαβε δε, ότι υπάρχει στρατηγική σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε θέματα πολιτικής προστασίας, όπως η έγκαιρη ειδοποίηση σε περιπτώσεις πυρκαγιάς (κάνοντας αναφορά στην επίδειξη που έγινε στην Πεντέλη), στον τομέα υγείας σε διάφορα προγράμματα «για να μπορούμε να τρέξουμε πολύ γρήγορα μοντέλα διάγνωσης πολλών ασθενειών», στο κομμάτι της κυκλοφορίας με πιο «ευφυή» συστήματα.

Για το ψηφιακό wallet το μέλος της κυβέρνησης τόνισε ότι «δεν θα είναι απλά ένα αποθετήριο διπλωμάτων, αλλά θα είναι ο «διαμεσολαβητής» μας ώστε να μη χρειάζεται καν να ανεβάσουμε ψηφιακά έγγραφα και πάντα με δική μας έγκριση. Το επόμενο βήμα είναι να καταργούμε πιστοποιητικά τα οποία δεν χρειάζονται», ενώ επεσήμανε ότι με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται ακόμη καλύτερη χρήση των προσωπικών δεδομένων. Για τον προσωπικό αριθμό, υπογράμμισε ότι «έρχεται για να γίνει ο ένας και μοναδικός αριθμός που θα μας χαρακτηρίζει σε όλα τα μητρώα», ενώ για το θέμα των ταυτοτήτων ανέφερε ότι έχουν εκδοθεί 17.000 νέες ταυτότητες και ότι «υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τις νέες ταυτότητες».

 

The post Παπαστεργίου: Με τη συμβολή των συμβολαιογράφων θα γίνει ο σχεδιασμός του ψηφιακού συμβολαίου first appeared on Times News.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts