ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράκαμψη εμβολιασμών: Οι Γερμανοί CEO εξόργισαν την Μέρκελ

Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν ανέχεται την παράκαμψη του προγράμματος εμβολιασμού, ούτε ως «κοινωνική συμβολή»

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ακύρωσε την προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη της με Γερμανούς επιχειρηματίες μετά την πρόταση των τελευταίων για εμβολιασμό των εργαζομένων τους έναντι του κορωνοϊού.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης μιλώντας στο Bloomberg δεν έκρυψε το γεγονός ότι «η Μέρκελ ήταν δυσαρεστημένη με τις προτάσεις των επιχειρηματιών». Η καγκελάριος θέλει πιο ουσιαστικές προτάσεις από ηγέτες της επιχειρηματικής κοινότητας προτού συμφωνήσει σε μια συνάντηση, δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Η Μέρκελ είχε ανακοινώσει τη συνάντηση την Τετάρτη αφού παρουσίασε τα μέτρα για τη σταδιακή άρση του lockdown, εν μέρει και λόγω της πίεσης που ασκούν οι επιχειρήσεις. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται η πρόβλεψη για τις γερμανικές εταιρείες να προσφέρουν στους εργαζόμενούς τουλάχιστον ένα δωρεάν τεστ Covid-19 την εβδομάδα ως «κοινωνική συμβολή» στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Ωστόσο πριν από προγραμματισμένη βιντεοκλήση με την Μέρκελ, οι επικεφαλείς των μεγάλων εταιρειών ανακοίνωσαν την πρωτοβουλία τους για τον εμβολιασμό των υπαλλήλων τους.

Η πρόταση απορρίφθηκε γρήγορα καθώς θα παρέκαμπτε το εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης που προβλέπει τον εμβολιασμό του πληθυσμού με σειρά ευπάθειας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα προηγούνται οι ηλικιωμένοι και οι άρρωστοι ενώ και η ίδια η Μέρκελ δεν έχει ακόμα εμβολιαστεί.

Σημειώνεται ότι παρά την κριτική που έχει δεχθεί η κυβέρνηση της Μέρκελ για έλλειψη εμβολίων, το πρόγραμμα εμβολιασμού συνεχίζεται και ήδη το ποσοστό μόλυνσης σε άτομα άνω των 80 ετών έχει μειωθεί περίπου 80% από τα τέλη Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα: 

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η «χρυσή» ρακέτα – Έσοδα εκατομμυρίων από έπαθλα και επιχειρηματικές συμφωνίες

Προθεσμία 5 ετών στα ακίνητα των τραπεζών για να νομιμοποιηθούν

Νουριέλ Ρουμπινί: Ο «Dr Doom» προειδοποιεί πως η φρενίτιδα στις αγορές θα τελειώσει με πόνο

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts