ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παραίτηση – βόμβα στη Nikola: Φεύγει οικειοθελώς ο ιδρυτής της Τρέβορ Μίλτον

Η ανακοίνωση για την αποχώρηση – βόμβα ήρθε όταν η εταιρεία Hindenburg Research, κατηγόρησε την Nikola για απάτη

Η εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Nikola ανακοίνωσε ότι ο ιδρυτής της, Τρέβορ Μίλτον, αποχωρεί εθελοντικά από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου.

Η εταιρεία που κατασκευάζει ηλεκτρικά φορτηγά ανακοίνωσε ότι το ΔΣ αποδέχθηκε την παραίτηση του Μίλτον από τη θέση του και από το συμβούλιο. Ο Στίβεν Γκίρσκι, πρώην αντιπρόεδρος της  General Motors και μέλος του ΔΣ της Nikola, ορίστηκε πρόεδρος του ΔΣ και αναλαμβάνει άμεσα τα νέα του καθήκοντα.

«Η Nikola είναι πραγματικά στο αίμα μου και θα είναι πάντα. Το επίκεντρο θα πρέπει να είναι η εταιρεία και η αποστολή της που έχει στόχο να αλλάξει τον κόσμο. Οχι εγώ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μίλτον. «Ετσι, πήρα τη δύσκολη απόφαση να αποχωρήσω εθελοντικά από εκτελεστικός πρόεδρος. Η ίδρυση της Nikola και η ανάπτυξή της σε μια εταιρεία που θα αλλάξει τις μεταφορές προς το καλύτερο, βοηθώντας να προστατευτεί το κλίμα τoυ πλανήτη ήταν μια εξαιρετική τιμή».

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του καλοκαιριού η Nikola είχε εκτοξευθεί στον δείκτη NASDAQ της Wall Street, κάνοντας άλμα 100% λίγες μόλις ημέρες μετά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. Ολοι είπαν τότε ότι ο Ελον Μασκ και η Tesla βρήκαν έναν άξιο και επικίνδυνο ανταγωνιστή. O Τρέβορ Μιλτον μάλιστα θύμιζε σε πολλά τον Ελον Μασκ, καθώς χρησιμοποιούσε κατά κόρον το twitter, δημιουργώντας μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα του, ενώ μιλούσε ανοιχτά για τις γραμμές παραγωγής και τις προοπτικές της εταιρείας του.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση για την αποχώρηση – βόμβα ήρθε όταν η εταιρεία Hindenburg Research που κάνει ανοιχτές πωλήσεις (short selling), κατηγόρησε την Nikola για απάτη. Η τελευταία αρνήθηκε τις κατηγορίες, αναφέροντας ότι υπάρχουν δεκάδες ανακριβείς ισχυρισμοί στην αναφορά της Hindenburg Research.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts