ΥΓΕΙΑ

Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου

  • Γιάννα Σουλάκη

Νοσοκομείο Αγρινίου

Για «λόγους επαγγελματικής συνείδησης και αξιοπρέπειας» δηλώνει στην επιστολή παραίτησής του ότι αποχωρεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου, ο μέχρι σήμερα διοικητής του, Ανδρέας Τσώλης.

Στην  επιστολή της παραίτησή του -που ήρθε ως αποτέλεσμα καταγγελιών για την αυξημένη θνησιμότητα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Covid-19 του νοσοκομείου- ο πρώην πλέον διοικητής κ. Τσώλης εξηγεί πως παραιτείται για «λόγους επαγγελματικής συνείδησης και αξιοπρέπειας».

«Λόγοι επαγγελματικής συνείδησης και αξιοπρέπειας, η οποία βάναυσα ποδοπατήθηκε από τον τηλε-κανιβαλισμό των τελευταίων ημερών, μην αποδεχόμενος την αναίτια προσπάθεια καταλογισμού ευθυνών εναντίον μου, παραιτούμαι και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου» επεσήμανε, ειδικότερα στην επιστολή που δημοσιεύει η ΕΡΤ.

Κοντοζαμάνης: Το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε διερεύνηση των καταγγελιών για τη ΜΕΘ

Νωρίτερα σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, επεσήμανε πως κλιμάκιο του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στο νοσοκομείο Αγρινίου έτσι ώστε να αξιολογήσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το υπουργείο Υγείας και σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια το νοσοκομείο να κάνει μια καινούργια αρχή.

«Είναι απόφαση μας να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση του νοσοκομείου, έχουμε ζητήσει την παραίτηση του διοικητή. Εφόσον αυτή δεν δοθεί, την Δευτέρα ο διοικητής θα παυθεί από τα καθήκοντα του» ανέφερε ο υφυπουργός, προ της ανακοίνωσης της παραιτήσεως.

«Θα δούμε τι έχει συμβεί θα αξιολογήσουμε την κατάσταση, αλλά το τονίζω ξανά, πρέπει να υπάρξει μια επανεκκίνηση για το νοσοκομείο Αγρινίου. Να μην σπέρνουμε τον πανικό και τον φόβο στον κόσμο. Οι συμπολίτες μας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς διότι όλες οι μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας παρέχουν επαρκείς υπηρεσίες υγείας. Χρειάζεται μια νέα αρχή» συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Related Posts