ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΕΚΙΝΟ 2022: Κατηγορίες για καταναγκαστική εργασία

Η αμερικανική κυβέρνηση καλεί τον Τόμας Μπαχ να αποδείξει ότι οι στολές που θα χρησιμοποιηθούν στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου δεν είναι προϊόν καταναγκαστικής εργασίας.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Μέσω επιστολής, το κογκρέσο των ΗΠΑ εξέφρασε ανησυχίες για τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάστηκαν οι επίσημες ενδυμασίες των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς εκτιμάται ότι το βαμβάκι που χρησιμοποιήθηκε από τις βιοτεχνίες, προέκυψε από την καταναγκαστική εργασία μουσουλμάνων της Κίνας. Για αυτόν τον λόγο ζητούν από τη ΔΟΕ να δημοσιεύσει το πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει τον τόπο κατασκευής των προϊόντων.

Το ζήτημα αυτό δεν απασχολεί μόνο τις ΗΠΑ, καθώς υπάρχουν και άλλες χώρες που αποφάσισαν να κάνουν διπλωματικό μποϊκοτάζ στην Κίνα στις 4 Φεβρουαρίου, που είναι και η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα κατηγορείται για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς υπάρχουν πολλές οργανώσεις, που ειδικεύονται σε αυτά τα ζητήματα, οι οποίες ισχυρίζονται ότι περισσότερο από ένα εκατομμύριο μουσουλμάνοι έχουν τοποθετηθεί σε στρατόπεδα εγκλεισμού. Από την μεριά της, όμως, η Κίνα διαψεύδει αυτές τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν στρατόπεδα εγκλεισμού αλλά εκπαιδευτικά κέντρα που έχουν σχεδιαστεί για την εξάλειψη του μουσουλμανικού εξτρεμισμού και αυτονομισμού.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts