ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περιφέρεια Αττικής: Άρχισαν να τοποθετούνται φωτεινοί σηματοδότες τύπου Led

Αντικαταστάθηκαν ήδη οι φωτεινοί σηματοδότες στην περιοχή του Συντάγματος

Η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου που εφαρμόζει για την προάσπιση της οδικής ασφάλειας, τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας, ολοκλήρωσε την αντικατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών στην πλατεία Συντάγματος με νέου τύπου, led.

Από τη διοίκηση της Περιφέρειας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη βελτίωση και ανάπλαση του οδοστρώματος περιμετρικά του Συντάγματος, το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα, με δεδομένο ότι στην εμβληματικότερη πλατεία της Αττικής δεν είχαν γίνει εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου για περίπου 20 χρόνια.

Εκεί θα διεξαχθεί το απόγευμα της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου η υπερειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με την εικόνα να μεταδίδεται τηλεοπτικά σε όλο τον πλανήτη.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, μετά την καθολική ανακατασκευή του οδοστρώματος ακολούθησε η συνολική αντικατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών αλλά και των πινακίδων σήμανσης.

Επισημαίνεται πως αυτή την εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η αντικατάσταση των πινακίδων της κεντρικής γέφυρας σήμανσης επί της λεωφόρου Αμαλίας και η διαγράμμιση των δρόμων περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος (Λ. Αμαλίας, Λ. Βασιλέως Γεωργίου Α, Όθωνος, καθώς και στο τμήμα του οδοστρώματος μεταξύ των οδών Σταδίου και Φιλελλήνων).

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Με καθημερινές πράξεις και όχι λόγια βελτιώνουμε και εκσυγχρονίζουμε το οδικό δίκτυο της Αττικής, αρμοδιότητάς μας και ταυτόχρονα εξωραίζουμε την εικόνα της εμβληματικότερης πλατείας της χώρας, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Θα συνεχίσουμε και με άλλες ανάλογες δράσεις και παρεμβάσεις σε όλη την Αττική, συνεχίζοντας να επενδύουμε στην οδική ασφάλεια, που παραμένει στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας».

Διαβάστε ακόμα

Ελίζαμπεθ Χολμς: Αρχίζει η δίκη της γυναίκας που έστησε τη μεγαλύτερη επιχειρηματική απάτη στις ΗΠΑ

Πώς η Ελλάδα έγινε προορισμός «μαγνήτης» για τα mega yachts αυτό το καλοκαίρι

Φόρος εισοδήματος: Τελευταία ημέρα πληρωμής με έκπτωση 3%

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts