ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Ήπια κέρδη για το αργό

H απόφαση της Gazprom να διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία εκτόξευσε πρόσκαιρα την τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Ανέκαμψαν οι τιμές του πετρελαίου, παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν στην έναρξη της συνεδρίασης, που είχαν ως αποτέλεσμα το αργό να πέσει ακόμα και κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι.

Το αργό τύπου West Texas Intermediate ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης 32 σεντς ή 0,3% υψηλότερα στα 102,02 δολάρια το βαρέλι, έχοντας διολισθήσει νωρίτερα κάτω από τα 100 δολάρια και συγκεκριμένα έως τα 99,80 δολάρια το βαρέλι.

Το αργό τύπου Brent, που αποτελεί και παγκόσμιο σημείο αναφοράς, ενισχύθηκε κατά 33 σεντς και έκλεισε την ημέρα στα 105,32 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα έως τα 103,27 δολάρια.

Παράλληλα, η απόφαση της Gazprom να διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία, μετά την άρνησή τους να πληρώσουν σε ρούβλια, όπως είχε ζητήσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, εκτόξευσε πρόσκαιρα την τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, το ολλανδικό συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου εκτοξεύθηκε νωρίς την Τετάρτη έως τα 119 δολάρια ανά μεγαβατώρα, ωστόσο στη συνέχεια η άνοδο περιορίστηκε με την τιμή του να διαμορφώνεται πέριξ των 108,6 δολαρίων η μεγαβατώρα, τιμή αυξημένη κατά 6,18% σε σύγκριση με χθες.

Διαβάστε περισσότερα

Επίδομα ανεργίας – ΟΑΕΔ: Τι αλλάζει από την 1η Μαΐου – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΕΕ: Οι εταιρείες που πληρώνουν το φυσικό αέριο σε ρούβλια παραβιάζουν τις κυρώσεις

Πού κρύβει η Ρωσία τον χρυσό της – Δείτε φωτογραφίες

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts