ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Απώλειες και πτώση κάτω από τα 60 δολάρια

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Μαρτίου, έχασε 1,28 δολάρια ή 2,1% στα 59,24 δολάρια το βαρέλι, με το συμβόλαιο να λήγει την ερχόμενη Δευτέρα

Με απώλειες έκλεισε την Παρασκευή η τιμή του Πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να χάνει το ορόσημο των 60 δολαρίων το βαρέλι.

Οι εκτιμήσεις ότι οι μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου του OPEC+ θα αποφασίσουν ήδη από τον επόμενο μήνα να χαλαρώσουν τις περικοπές παραγωγής, καθώς και τα πρώτα σημάδια ομαλοποίησης στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν έφεραν επίσης πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου, υποστηρίζουν οι αναλυτές.

Το αμερικανικό αργό τύπου WTI παράδοσης Μαρτίου, έχασε 1,28 δολάρια ή 2,1% στα 59,24 δολάρια το βαρέλι, με το συμβόλαιο να λήγει την ερχόμενη Δευτέρα.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Απριλίου, υποχώρησε 1,02 δολάρια ή 1,6% για να κλείσει στα 62,91 δολάρια το βαρέλι.

Σε επίπεδο εβδομάδας, το αμερικανικό αργό έχασε 0,4% ενώ το Brent κέρδισε 0,8% σημειώνοντας πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών, έχοντας σημειώσει υψηλό 13 μηνών νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Dow Jones.

Διαβάστε περισσότερα

Πιο χρεωμένος από ποτέ ο πλανήτης… και έπεται συνέχεια – Ζαλίζει το ύψος του παγκόσμιου χρέους

Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΔΕΔΔΗΕ – 11 υποψήφιοι για το 49% της εταιρείας

Πόθεν έσχες: Λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις – Προσοχή στα πρόστιμα

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts