ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Βουτιά 2,3% το αργό

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου έχασε 1,68 δολ. ή 2,3% και έκλεισε στα 70,29 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης

Βουτιά σημείωσαν τη Δευτέρα οι τιμές πετρελαίου καθώς ο κίνδυνος κατάρρευσης της κινεζικής εταιρείας ακινήτων Evergrande έχει αναζωπυρώσει τον προβληματισμό για τις προοπτικές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου έχασε 1,68 δολ. ή 2,3% και έκλεισε στα 70,29 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το συμβόλαιο λήγει με την ολοκλήρωση των συναλλαγών αύριο. Το συμβόλαιο του Νοεμβρίου, το πιο ενεργό συμβόλαιο, έχασε επίσης 1,68 δολ. ή 2,3% στα 70,14 δολ. το βαρέλι.

Το Brent Νοεμβρίου υποχώρησε 1,42 δολ. ή 1,9% στα 73,92 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures.

Τόσο το αμερικανικό συμβόλαιο όσο και το Brent κέρδισαν πάνω από 3% την προηγούμενη εβδομάδα, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό επτά εβδομάδων.

Το συμβόλαιο του φυσικού αερίου παραδόσεως Οκτωβρίου έχασε σχεδόν 2,4% στα 4,985 ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες. Την προηγούμενη Τετάρτη οι τιμές είχαν σκαρφαλώσει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014.

Διαβάστε περισσότερα

Το εκρηκτικό μείγμα που προκάλεσε το sell off στις διεθνείς αγορές

efood: Πόσο υποχώρησαν οι παραγγελίες μετά το κύμα «ψηφιακού ακτιβισμού»

Γιατί τώρα όλοι «θέλουν» Ελλάδα – 10 δισ. ευρώ τα deals από την αρχή του 2021

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts