ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Εκτίναξη άνω του 20% το τρίμηνο

Tο αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Μαΐου ενισχύθηκε την Τετάρτη κατά 45 σεντς ή 0,7% στα 61 δολάρια το βαρέλι.

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ τα οποία σημείωσαν πτώση την προηγούμενη εβδομάδα, για πρώτη φορά σε έξι εβδομάδες.

Tο αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Μαΐου ενισχύθηκε την Τετάρτη κατά 45 σεντς ή 0,7% στα 61 δολάρια το βαρέλι.

Για τον Μάρτιο, το αμερικανικό αργό γράφει απώλειες άνω του 1%, ωστόσο σε τριμηνιαία βάση κερδίζει περισσότερο από 20%, καθώς οι επιτάχυνση των εμβολιασμών έχει δημιουργήσει ελπίδες για ταχύτερη οικονομική ανάπτυξη και άρα ενίσχυση της ζήτησης.

Ανοδικά κινήθηκε και το Brent, με το συμβόλαιο Ιουνίου που είναι και το πιο ενεργό, να προσθέτει 29 σεντς ή 0,5% στα 64,46 δολάρια το βαρέλι.

Αντίθετα, το Brent παράδοσης Μαΐου, που έληξε σήμερα, υποχώρησε κατά 24 σεντς ή 0,4% στα 63,90 δολάρια το βαρέλι. Σε διάστημα μήνα, και το brent έκλεισε με απώλειες της τάξης του 1%, αλλά για το τρίμηνο όπως και το WTI σημείωσε άνοδο άνω του 20%.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μπορεί να γίνουν… ναρκοπέδιο

SMS στο 13032: Πώς θα κάνουμε τα ψώνια μας από 5 Απριλίου – Όλες οι αλλαγές (vid)

Lockdown: Ανοίγει το λιανεμπόριο από 5 Απριλίου – Τι ισχύει για μετακινήσεις εκτός δήμου (vid)

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts