ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Οι πολικές θερμοκρασίες «απογειώνουν» την τιμή

Και τα δύο συμβόλαια σημείωσαν υψηλό ρεκόρ από τον Ιανουάριο του 2020

Κέρδη καταγράφει η τιμή του αργού, λαμβάνοντας ώθηση από τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Τέξας και εμποδίζουν την προμήθεια στα νότια της χώρας.

Το αργό τύπου brent κέρδισε 22 σεντ ή 0,35% κλείνοντας στα 63,56 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate κατέγραψε κέρδη 15 σεντ ή 0,28% στα 60,22 δολάρια το βαρέλι. Και τα δύο συμβόλαια σημείωσαν υψηλό ρεκόρ από τον Ιανουάριο του 2020.

Το πετρέλαιο λαμβάνει υποστήριξη τις τελευταίες εβδομάδες από την περικοπή παραγωγής του OPEC+, τρέφοντας ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης μετά την έναρξη των εμβολιασμών για τον κορονοϊό, αλλά το πολικό ψύχος που σάρωσε το Τέξας, τη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό πολιτεία των ΗΠΑ, έδωσε ώθηση στις τιμές τις τελευταίες μέρες, με τους ειδικούς της βιομηχανίας να εκτιμούν ότι η διακοπή στην παραγωγή θα συνεχιστεί για μερικές μέρες ή και στη χειρότερη περίπτωση για εβδομάδες.

Οι παραγωγοί πετρελαίου του OPEC+ είναι πιθανό να μειώσουν τον περιορισμό της προσφοράς πετρελαίου μετά τον Απρίλιο, δεδομένης της ανάκαμψης των τιμών, σύμφωνα με πηγές του OPEC+ στο Reuters.

Τα δεδομένα αποθέματος πετρελαίου των ΗΠΑ από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου και την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΠΕ) θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη αντίστοιχα.

Διαβάστε περισσότερα

Bitcoin: Τρελή πορεία από ρεκόρ σε ρεκόρ – Ξεπέρασε και τα 51.000 δολάρια

Όλα ανοιχτά για τους πλειστηριασμούς – Το lockdown «ακορντεόν» αλλάζει τα δεδομένα

Το εμβόλιο έδωσε ώθηση στις ναυλαγορές δεξαμενόπλοιων και φορτηγών

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts