ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Πτώση 4% για το αργό μετά την ξαφνική αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Πτώση σχεδόν 4% σημείωσε την Τετάρτη το πετρέλαιο, μετά τη δημοσίευση στοιχείων που δείχνουν ότι τα στρατηγικά αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα, έπειτα από την ανακοίνωση του OPEC+ για αύξηση της παραγωγής τον Σεπτέμβριο μόλις κατά 100.000 βαρέλια τη μέρα.

Με την απόφαση αυτή επιβραδύνεται ο ρυθμός αύξησης της παραγωγής που εφαρμόστηκε κατά το προηγούμενο διάστημα, την ώρα που εντείνονταν οι ανησυχίες ότι η πιο αυστηρή νομισματική πολιτική σε παγκόσμιο επίπεδο θα προκαλέσει επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Στη Νέα Υόρκη, το συμβόλαιο του αργού κατέγραψε πτώση 3,76 δολαρίων ή 4% στα 90,66 δολάρια το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο brent έχασε 3,76 δολάρια ή 3,7% στα 97,6 δολάρια το βαρέλι.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Αρχή Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) των ΗΠΑ, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 29 Ιουλίου τα αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 4,5 εκατ. βαρέλια, σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι σε έρευνα του Reuters έκαναν λόγο για πτώση της τάξεως των 600.000 βαρελιών.

Αύξηση παρουσίασαν και τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ, τα οποία ενισχύθηκαν κατά περίπου 200.000 βαρέλια την εβδομάδα, στα 225,3 εκατ. βαρέλια, την ώρα που οι αναλυτές προέβλεπαν μείωση κατά 1,6 εκατ. βαρέλια.​

Διαβάστε ακόμη

Αναλυτές: Πώς επηρεάζει τις αγορές η επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν

Gazprom: Οι κυρώσεις μπλοκάρουν την επιστροφή της τουρμπίνας του Nord Stream (tweet)

Ράλι στη Wall Street – Κέρδη άνω των 400 μονάδων για τον Dow Jones, στο +2,6% ο Nasdaq

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts