ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Σε υψηλό 13 μηνών το Brent – Οριακή πτώση για το αμερικανικό WTI

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την πορεία της παραγωγής από το Τέξας μετά την κακοκαιρία που έπληξε την προηγούμενη εβδομάδα την Πολιτεία

Με οριακή πτώση έκλεισε την Τρίτη η τιμή του αμερικανικού αργού τύπου WTI, ενώ η τιμή του Brent σκαρφάλωσε σε νέο υψηλό 13 μηνών.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την πορεία της παραγωγής από το Τέξας μετά την κακοκαιρία που έπληξε την προηγούμενη εβδομάδα την Πολιτεία, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην πετρελαϊκή βιομηχανία με αποτέλεσμα τη μείωση έως και 40% της παραγωγής από την περιοχή.

Το συμβόλαιο του WTI Απριλίου έχασε 3 cents ή σχεδόν 0,1% στα 61,67 δολ. το βαρέλι, αν και νωρίτερα σκαρφάλωσε έως τα 63 δολ. το βαρέλι.

Το συμβόλαιο σημείωσε άλμα 4,1% τη Δευτέρα μετά την ανακοίνωση της Goldman Sachs ότι αναθεωρεί ανοδικά τις προβλέψεις της για την πορεία των τιμών αυτό το έτος.

Το Brent Απριλίου, στο μεταξύ, κέρδισε 13 cents ή 0,2% και έκλεισε στα 65,37 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020.

Το πιο ενεργό συμβόλαιο του Μαϊού πρόσθεσε 12 cents ή 0,2% στα 64,48 δολ. το βαρέλι.

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Τράπεζα: Σε ποια χώρα και γιατί απειλεί να διακόψει τη χρηματοδότηση για τα εμβόλια

Γιατί ξαφνικά όλοι μιλάνε για πληθωρισμό: Το «καμπανάκι» στα ομόλογα και η θεωρία της πλήρους απασχόλησης

Mega deal στη ναυτιλία: Το 45% της GasLog του Πήτερ Λιβανού απέκτησε η ΒlackRock

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts