ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Σε υψηλό 5 εβδομάδων το αργό

Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Φεβρουαρίου πρόσθεσε 58 σεντς ή 0,8% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 76,56 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης

Με θετικό πρόσημο έκλεισε την Τετάρτη η τιμή του πετρελαίου, στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν μεγάλη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, γεγονός που υποδηλώνει πιο ισχυρή ζήτηση για ενέργεια.

Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Φεβρουαρίου πρόσθεσε 58 σεντς ή 0,8% για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 76,56 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 24 Νοεμβρίου.

Η έκτη διαδοχική συνεδρίαση κερδών. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ανοδικό σερί για το WTI από ένα ράλι 8 ημερών που ολοκληρώθηκε στις 10 Φεβρουαρίου.

Το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου ενισχύθηκε κατά 29 σεντς ή 0,4%, στα 79,23 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 25 Νοεμβρίου.

Σε εβδομαδιαία βάση, το WTI ενισχύεται κατά 4,4% μέχρι στιγμής και το Brent κατά 5,4%, με τα δύο συμβόλαια να οδεύουν προς ετήσια κέρδη που ξεπερνούν κατά το 54%.

Διαβάστε περισσότερα

Bitcoin: Τα 12 ορόσημα για τον «βασιλιά» των crypto

Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή χρώματα για αυτοκίνητα

Evergrande: Νέα αθέτηση πληρωμής σε κουπόνια ομολόγων

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts