ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Σε υψηλό 5 εβδομάδων το Brent

Ο OPEC αναμένεται να διατηρήσει την πολιτική του για μέτριες μηνιαίες αυξήσεις στην παραγωγή, ενώ στις 4 Ιανουρίου 2022 θα αποφασίσει για την αύξηση του Φεβρουαρίου

Μικρή πτώση κατέγραψε το πετρέλαιο στη συνεδρίαση της Πέμπτης, διακόπτοντας το θετικό σερί των τελευταίων επτά ημερών, πλησιάζοντας ωστόσο τα 77 δολάρια, γεγονός που επιβεβαιώνει τα στοιχεία που δείχνουν ότι η ζήτηση στις ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι μεγάλη, παρά την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.

Το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Φεβρουαρίου αυτή τη στιγμή χάνει 0,12%, φτάνοντας στα 76,47 δολάρια το βαρέλι.

Άνοδο σημειώνει το πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Φεβρουαρίου, καθώς ενισχύεται κατά 0,09% στα 79,30 δολάρια το βαρέλι.

Εξάλλου, σύμφωνα με το Reuters, ο OPEC αναμένεται να διατηρήσει την πολιτική του για μέτριες μηνιαίες αυξήσεις στην παραγωγή, ενώ στις 4 Ιανουρίου 2022 θα αποφασίσει αν η αύξηση για τον Φεβρουάριο θα φτάσει στις 400.000 βαρέλια ημερησίως.

Στις ασιατικές αγορές καταγράφονται μικτές τάσεις, με την τιμή του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent να αυξάνεται κατά 0,11% στα 79,32 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό να μειώνεται κατά 0,07%, στα 76,51 δολάρια το βαρέλι.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί το 2021 αποδείχθηκε μία «περίεργη χρονιά» για τα δεξαμενόπλοια

Δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης: Ποιοι μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το πρώτο «πακέτο» 1,5 δισ. και ποιοι αποκλείονται

Wall Street: Έχασαν τα κέρδη Dow Jones και S&P 500

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts