ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Συνεχίζει να «απογειώνεται» η τιμή του στα $63 – Oδεύει προς τα 70 δολ.

Τα συμβόλαια στο Λονδίνο σημείωσαν άνοδο άνω των 63 δολαρίων το βαρέλι τη Δευτέρα, μετά την κατάρρευση στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, καθώς η παραγωγή των ΗΠΑ επανεκκινείται μετά το απρόσμενο κύμα της κακοκαιρίας

Το μπρεντ επανέλαβε τα κέρδη καθώς η αγορά αξιολόγησε την πτώση από το κύμα πολικού ψύχους στο Τέξας, με την Goldman Sachs, να προβλέπει ότι οι τιμές θα αυξηθούν στα 70 δολάρια τους επόμενους μήνες.

Τα συμβόλαια στο Λονδίνο σημείωσαν άνοδο άνω των 63 δολαρίων το βαρέλι τη Δευτέρα, μετά την κατάρρευση στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, καθώς η παραγωγή των ΗΠΑ επανεκκινείται μετά το απρόσμενο κύμα της κακοκαιρίας.

Μια ισχυρή ανάκαμψη από το ξέσπασμα του Covid-19 ώθησε τις τιμές στον υψηλότερο διακανονισμό μέσα σε ένα χρόνο την Τετάρτη και η Goldman βλέπει το ράλι να επιταχύνεται καθώς η ζήτηση ξεπερνά την προσφορά από τον ΟΠΕΚ +, το σχιστόλιθο και το Ιράν.

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, εν τω μεταξύ, προχωρούν σε μια συνάντηση του ΟΠΕΚ  την επόμενη εβδομάδα με διαφορετικές απόψεις σχετικά με την προσθήκη περισσότερου εφοδιασμού στην αγορά τον Απρίλιο. Το βασίλειο θέλει να διατηρήσει την παραγωγή σταθερή, σύμφωνα με τους εκπροσώπους, αλλά η Μόσχα δείχνει ότι εξακολουθεί να θέλει να προχωρήσει με αύξηση.

Το αργό έχει κερδίσει περισσότερο από 20% φέτος μετά από μια δέσμευση από τη Σαουδική Αραβία τον περασμένο μήνα για να εμβαθύνει την παραγωγή που περιορίζει το turbo που χρεώνεται με ένα ράλι που πυροδοτήθηκε από τις ανακαλύψεις εμβολίων Covid-19. Η άμεση επέκταση του μπρεντ έχει σταθεροποιηθεί σε μια δομή ανοδικής καθυστέρησης, σηματοδοτώντας μια αυστηρότερη αγορά και βοηθώντας να χαλαρώσει τα παγκόσμια αποθέματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι τιμές του πετρελαίου είναι πιθανό να δουν αυξημένη αστάθεια την επόμενη εβδομάδα, καθώς η αγορά αποκτά καλύτερη εικόνα σχετικά με το πόσο γρήγορα θα επιστρέψει η ικανότητα διύλισης των ΗΠΑ και καθώς πλησιάζει η συγκέντρωση του ΟΠΕΚ +, δήλωσε ο Warren Patterson, επικεφαλής της στρατηγικής εμπορευμάτων της ING Bank NV.

Το Ιράν και οι ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, ξεκίνησαν τον τρόπο αναβίωσης μιας πυρηνικής συμφωνίας, αντικατοπτρίζοντας την πρόκληση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μπάιντεν, ακόμη και όταν οι επιθεωρητές πυρηνικής ενέργειας έπεισαν το Ιράν να επιτρέψει προσωρινά κάποια ευρύτερη παρακολούθηση. Η Τεχεράνη το σαββατοκύριακο επανέλαβε το αίτημά της να επανέλθει η νέα αμερικανική κυβέρνηση στη συμφωνία και να άρει τις καταστροφικές κυρώσεις στην εποχή του Τραμπ για την ιρανική οικονομία προτού συνεχιστούν οι συνομιλίες.

Διαβάστε ακόμη:

Δεσμευτική Συμφωνία Alpha Bank – Davidson Kempner για το «Galaxy» – Πώληση 80% της Cepal Holdings

Επιδότηση €5.000 ευρώ για e-shop: Πρεμιέρα για τις αιτήσεις – Ποιοι τη δικαιούνται

Λιανεμπόριο: «Παράθυρο» για άνοιγμα την 1η Μαρτίου – Τα πιθανά σενάρια (vid)

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts