ΓΕΝΙΚΕΣ

Πιείτε νερό εκεί όπου πίνει το άλογο!!!

Share this
  • Γράφει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης

Πιείτε νερό εκεί όπου πίνει το άλογο. Τοποθετήστε το κρεβάτι σας εκεί όπου η γάτα κοιμάται άνετα. Φάτε φρούτα εκεί όπου σταματά το σκουλήκι. Επιλέξτε τα μανιτάρια που έχουν μύγες. Φυτέψτε ένα δέντρο εκεί όπου σκάβει ένας τυφλοπόντικας. Φτιάξτε ένα σπίτι εκεί όπου ένα φίδι συναντάτε. Σκάψτε ένα πηγάδι εκεί όπου τα πουλιά φωλιάζουν στη ζέστη. Πηγαίνετε στο κρεβάτι και σηκωθείτε με τις κότες, θα έχετε μια χρυσή προοπτική για την ημέρα. Κοιτάζετε συχνά τον ουρανό και οι σκέψεις σας θα είναι καθαρές και ελαφριές.

Στο Φέρνας Κρικ (Ρέμα Καμινιού) της Κοιλάδας Θανάτου στην έρημο Ν. Καλιφόρνιας, καταγράφηκε θερμοκρασία 54,4ο Κελσίου (130 βαθμών Φαρενάιτ). Είναι η υψηλότερη θερμοκρασία εκεί από τον Ιουλ 1913 (56,7ο C). Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία-NWS. ΑΠΕ-ΜΠΕ. ecozen.gr, 17/8/2020.

  • Δεν συμφέρει η καλλιέργεια βαμβακιού

Σήμερα η Ελλάδα εισπράττει από την ΚΓΠ της ΕΕ κατά μέσο όρο 56€/στρέμμα (τα ιστορικά δικαιώματα του 2004 είναι πάρα πολλά. Οι Νέοι Αγρότες 2,5€/στρέμμα! …). Ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι περίπου 22€/στρέμμα. Σήμερα ένας βαμβακοπαραγωγός 100 στρεμμάτων με δικαιώματα από βαμβάκι εισπράττει περίπου 120€/στρέμμα δηλαδή 12000€/χρόνο. Το κόστος παραγωγής βαμβακιού χωρίς ενοίκιο είναι περίπου 180€/στρέμμα (20€ για κατεργασία εδάφους, 20€ σπόρος & σπορά, 20€ λιπάσματα, 20€ χημικά € ψεκασμοί, 20€ για συγκομιδή και 80€ για πότισμα) ενώ εισπράττει με τις φετινές τιμές και αποδόσεις γύρω στα 160€/στρέμμα (400 κιλά με 0,40€/Kg). Επιδότηση 12.000€+ Αγορά 16.000€+ 28.000ε, Μείον έξοδα 18.000€, του μένουν 10.000€/έτος, με τις οποίες ζει. Αν αντί 120€/στρέμμα εισπράξει 22€/στρέμμα, απλά ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ η καλλιέργεια βαμβακιού, διότι ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. (Από σχόλιο του καθ Φ. Γέμτος. thessaliatv.gr, 19/8/2020. Και με βάση την ΥΑ1415/80082/12-7-2016 υπολογίζονται 18 ώρες απασχόλησης για κάθε στρέμμα βαμβακιού ετησίως, άρα για 100 στρέμματα 1800 ώρες, που σημαίνει ότι με 100 στρέμματα είναι πλήρους απασχόλησης-1750 ώρες ετησίως είναι το όριο)

  • Το Μαντρί στην Εύβοια

Η δροσερή & εξωτική απάνεμη παραλία στην Εύβοια με γαλάζια νερά, ρηχή άμμο και θαλάσσιες ανεμώνες στο Νιμπορειό, ονομάζεται Μαντρί. Βρίσκεται στην νότια Εύβοια, 2 ώρες οδήγηση από Αθήνα, συν μονοπάτι 350 μέτρων, ή μόνο 40 λεπτά με σκάφος. Το πιο δροσερό και εξωτικό… Mαντρί. exploringgreece.tv. newsbeast.gr, 25/8/2020.

  • Η ουσία Citriodiol

Η ουσία Citriodiol, που βρίσκεται σε εντομοαπωθητικά σκευάσματα, μπορεί να σκοτώσει το στέλεχος του κορονοϊού που προκαλεί την Covid-19. Η Citriodiol ενδέχεται να προσφέρει ένα νέο στρώμα προστασίας κατά της Covid-19. Εργαστήριο Αμυντικής Επιστήμης & Τεχνολογίας, Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Sky News. ΑΠΕ-ΜΠΕ. , newsbeast.gr, 26/8/2020.

  • Πρόβατα

Πρόβατα «φιλικά προς το περιβάλλον» προσφέρει το Invermay Agricultural Centre του Μόσγκιλ της Νέας Ζηλανδίας με πρόβατα που παράγουν λιγότερα αέρια (10% λιγότερο μεθάνιο) Το καταφέρνουν με γενετική μετάλλαξη … Τα μεταλλαγμένα πρόβατα τείνουν να είναι πιο αδύνατα και να παράγουν περισσότερο μαλλί. Στην Αυστραλία από το πεπτικό σύστημα των ζώων παράγεται το 10% επί του συνόλου των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. naftemporiki.gr, texnologosgeoponos.gr, 25/8/2020.

  • Χαράλαμπος «Μπόμπι» Τζανέτατος

Η Κυβέρνηση του Παναμά απένειμε στον Ελληνικής καταγωγής επιχειρηματία Χαράλαμπο «Μπόμπι» Τζανέτατο τη διάκριση «Manuel Amador Guerrero» την υψηλότερη διάκριση που έχει δοθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πρόκειται για τον Κεφαλονίτη ιδιοκτήτη της μεγάλης τυροκομικής μονάδας “Lavery Cheese Factory”  που εδρεύει στον Κάτω Άγιο Ιωάννη Πιερίας. Η διάκριση απονεμήθηκε σε έναν άνθρωπο με μεγάλο αλτρουισμό, για την δημιουργία ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με υψηλά πρότυπα ποιότητας, για την δημιουργία νοσοκομείων και για τα κέντρα ευεξίας για την οικογένεια και για ασθενείς με νευρολογικά, μεταξύ πολλών άλλων ανθρωπιστικών του συνεισφορών στον Παναμά.
kefaloniapress.gr, olympusmera.gr, 31/8/2020.

Share this
The following two tabs change content below.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης είναι συνταξιούχος και προσφέρει εθελοντικά (χωρίς εκχρηματισμένη σχέση) σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, όπως: Ένωση Παλαιών Προσκόπων Θέρμης, Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, Ενώσεις Νέων Αγροτών, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο.-Πρωτοβουλία Συνεργασίας για την Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία, Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής, σε Συνεταιρισμούς (Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός «βιοςCoop», ΚοινΣΕπ ΜOΔΟΥΣΑ, ΚοινΣΕπ ΚΥΚΕΩΝ, Αγροτικός Ανθοπαραγωγικός Συνεταιρισμός Αθηνών κλπ) και είναι συνεργάτης στο ΑγρΟραμα (άτυπη δομή αγροτών-παραγωγών επώνυμων προϊόντων), στο Skywalker (Μονοπάτια Επιχειρηματικότητας), στις εφημερίδες ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ, Agrenda & ΑΓΡΟΤΙΚΗ έκφραση, εκδίδει το ηλεκτρονικό newsletter “ΑγροΝέα” (για φίλους και συνεργάτες) και δημοσιεύει σε ηλεκτρονικά κυρίως μέσα. Διετέλεσε ελεύθερος επαγγελματίας-σύμβουλος σε έργα τοπικής αγροτικής ανάπτυξης, συνεργάτης του ΣΒΒΕ για τον πρωτογενή τομέα, Διευθυντής Δια Βίου Μάθησης στην Γεωργική Βιοτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης, Προϊστάμενος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού σε ΔΕΚΟ, καθηγητής του ΤΕΙ Θεσ/νίκης, και εργολάβος τεχνικών ιδιωτικών έργων, ενώ σήμερα προσφέρει περίπου 200 ομιλίες ετησίως σε θέματα μεταξύ των οποίων, Τοπική Κοινοτική Ανάπτυξη, Αγροτική Ανάπτυξη, Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, Επιχειρηματικότητα, Νεανική ή Γυναικεία Επιχειρηματικότητα κλπ. Κιν. 6998282382, michaeld@otenet.gr.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts