ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιστό αντίγραφο του Καπιτωλίου από LEGO βρέθηκε σε σπίτι διαδηλωτή της 6ης Ιανουαρίου – Σχεδίαζε τη δημιουργία πολιτοφυλακής

Αξιωματούχοι του FBI λίγο μετά τη σύλληψη ενός ακόμη υπόπτου για τα επεισόδια στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, βρήκαν στο σπίτι του εκτός από τη συγκεκριμένη μακέτα LEGO, όπλα καθώς και ένα σημειωματάριο που έγραφε «Βήμα προς βήμα η δημιουργία πολιτοφυλακής»

Άνδρες του FBI κατέσχεσαν μια μακέτα του Καπιτωλίου κατασκευασμένη από LEGO η οποία βρέθηκε στο σπίτι ενός εκ των υπόπτων που φέρονται να προκάλεσαν το χάος έξω από το Καπιτώλιο στις ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο δράστης ονομάζεται Ρόμπερτ Μόρς και συνελήφθη στις 11 Ιουνίου. Κατηγορείται για εισβολή στο κτίριο του Καπιτωλίου, επίθεση κατά της αστυνομίας και παράνομη είσοδο εντός του κτιρίου αφού πρώτα κατάφερε να σπάσει ένα παράθυρο. Ανώνυμος μάρτυρας αποκάλυψε στους ανακριτές ότι ο Μόρς είναι βετεράνος στρατιωτικός και μπορεί να προέβει σε αυτές τις πράξεις λόγω ψυχικών διαταραχών που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, εάν η μακέτα χρησιμοποιούνταν παλαιότερα ως μέσο διδασκαλίας από το στρατιωτικό.  Όπως μεταδίδει το BusinessInsider, ωστόσο και σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι του FBI, ο Μορς σχεδίαζε τη δημιουργία πολιτοφυλακής. Εικάζεται πως πιθανότατα έφτιαξε τη συγκεκριμένη μακέτα για να σχεδιάσει βήμα προς βήμα την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου. 

Κατά τη σύλληψή του, οι αξιωματικοί εκτός από τη μακέτα LEGO, βρήκαν στο σπίτι του, ένα περίστροφο, ένα πυροβόλο όπλο, μία καραμπίνα, ένα σημειωματάριο που έγραφε «Βήμα προς βήμα η δημιουργία πολιτοφυλακής» καθώς και αντικείμενα τα οποία είχε μαζί του ο άνδρας την ημέρα των επεισοδίων (στρατιωτικά ρούχα, σημαίες, πλακάτ).

Ακριβώς έξι μήνες μετά τα αιματηρά επεισόδια μέσα και έξω από το Καπιτώλιο, οι αρχές των ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σε πάνω από 540 συλλήψεις. Το FBI κυκλοφόρησε την Τρίτη νέα βίντεο από την ημέρα των επεισοδίων σε μια προσπάθεια εντοπισμού περισσότερων ταραχοποιών της 6ης Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμα:

Πλειστηριασμοί: Στα αζήτητα η «συστάδα» με τις 14 βίλες στη Μύκονο

Έλληνες εφοπλιστές σε θέση μάχης – Ποιοι επενδύουν και πού

Εφαρμογή αποκαλύπτει πόσοι βγάζουν μεγαλύτερο ή μικρότερο μισθό από εσάς

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts