ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλειστηριασμοί: Άλλαξαν χέρια τα «ασημικά» του Δημήτρη Κοντομηνά

Άλλαξαν χέρια νωρίτερα σήμερα τα περισσότερα από 300 αντικείμενα που ανήκαν στον Δημήτρη Κοντομηνά και βγήκαν στο σφυρί από την εταιρεία που απέκτησε τη βίλα του στην Ύδρα. 

Όπως αποκάλυψε το newmoney.gr στις 23 Ιανουαρίου, ο πλειστηριασμός στρεφόταν κατά της «Διευρωπαϊκή Α.Ε.», εταιρείας συμφερόντων του Δ. Κοντομηνά, κατά το παρελθόν.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία συστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 1980, αποτέλεσε μαζί με την Demco βασικούς βραχίονες των επενδυτικών δραστηριοτήτων του εκλιπόντος μεγαλοεπιχειρηματία.

Προ δεκαετίας, την εποχή του 2012, η «Διευρωπαϊκή Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων-Οικονομοτεχνικών Μελετών-Τουριστικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων» εμφανιζόταν να κατέχει συμμετοχές σε άλλες επιχειρήσεις, ύψους 82 εκατ. ευρώ, αλλά και να κουβαλάει ήδη συσσωρευμένες ζημίες 52 εκατ. ευρώ, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια έχει μηδενικό κύκλο εργασιών.

Η εταιρεία εμφανίζεται να εδρεύει στο γνωστό συγκρότημα επί της Αττικής Οδού (στο 40,2 χλμ στο ύψος της Κάντζας) όπου στεγαζόταν και ο σταθμός Alpha, επί περιόδου Κοντομηνά.

Παράλληλα, η «Διευρωπαϊκή Α.Ε.» είναι μαζί με την «Ελληνικαί Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί και Γεωργικαί Επιχειρήσεις Garden Beach» οι δύο εταιρείες σε βάρος των οποίων στρέφεται ο πλειστηριασμός για το μεγάλο «ράντσο» του Δ. Κοντομηνά στο Σκάλωμα Αργολίδας, που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαρτίου.

Στην «Διευρωπαϊκή Α.Ε.» ανήκε και η βίλα του Δ. Κοντομηνά στην Ύδρα, η οποία βγήκε σε πλειστηριασμό στις 24 Ιουνίου 2022 και κατακυρώθηκε με 706.000 ευρώ παραπάνω από την τιμή εκκίνησης που ήταν στα 2.055.000 ευρώ.

Το σφυρί για τα 301 αντικείμενα

Στον σημερινό ηλεκτρονικό πλειστηριασμό βγήκαν 301 κινητά πράγματα, με συνολική τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 13.333,33 ευρώ, ενώ η κατακύρωση έγινε στις 13.333 ευρώ.

Επισπεύδουσα ήταν η «Καλό Λιβάδι Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Ακινήτων», που εδρεύει στο Μαρούσι στη ΛΚ. Κηφισίας 44, όπου βρίσκονται και τα γραφεία της VNK Capital, επενδυτικής εταιρείας των επιχειρηματιών Βασίλη και Νέλης Κάτσου.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία «Καλό Λιβάδι Α.Ε.Δ.Α.» (με επικεφαλής τον κ. Παναγιώτη Σελλά) είναι εκείνη που επικράτησε στον πλειστηριασμό για τη βίλα Κοντομηνά στην Ύδρα. Συγκεκριμένα το ακίνητο κατακυρώθηκε στα 2.761.000 ευρώ και νέος ιδιοκτήτης του εμβληματικού ακινήτου στην Ύδρα είναι ο επιχειρηματίας Βασίλης Κάτσος, πρώην ιδιοκτήτης της Pharmathen και βασικός μέτοχος της εταιρείας επιχειρηματικών συμμετοχών VNK Capital. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κάτσος απέκτησε το ακίνητο ως ιδιωτική αγορά η οποία δεν σχετίζεται με τις επενδυτικές του δραστηριότητες.

Εκτελεστός τίτλος για τον σημερινό πλειστηριασμό ήταν η υπ’ αριθμ. 26/2022 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αίγινας και στο σφυρί βγήκαν διάφορα αντικείμενα από ξύλινες καρέκλες, τραπέζια και πίνακες μέχρι κρεβάτια, σεντόνια, μαξιλαροθήκες, αλλά και ασημένια σερβίτσια. Μεταξύ αυτών «ένας δίσκος σερβιρίσματος μεγάλος με λεπτομέρειες μετάλλου όπου στο κέντρο υπήρχε το έμβλημα του προηγούμενου ιδιοκτήτη (DC)», όπως αναφέρεται.

Εκτιμάται ότι όλα αυτά τα αντικείμενα προέρχονται από την οικία Κοντομηνά στην Ύδρα και βγήκαν στο σφυρί καθώς το ακίνητο άλλαξε χέρια.

Άγονο το σφυρί για το 33% του Κέντρου Αθηνών

Την ίδια ώρα άγονος κατέληξε ο πλειστηριασμός που έγινε επίσης σήμερα για το 33,33% του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται το δημοφιλές μαγαζί νυχτερινής διασκέδασης «Κέντρο Αθηνών».

Ο πλειστηριασμός στρεφόταν κατά της εταιρείας Villa Επιχειρήσεις Εστίασης και Ψυχαγωγίας και επισπεύδουσα ήταν η διαφημιστική εταιρεία Politis Out of Home, ενώ η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στις 664.000 ευρώ.

Βασικοί μέτοχοι της Villa εμφανίζονται η Salem Management με ποσοστό συμμετοχής 40% και η TJ Ventures με ποσοστό συμμετοχής 60%.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απαίτηση για την οποία έγινε ο πλειστηριασμός είναι 69.890 ευρώ και σε αυτόν βγήκε η κατά ποσοστό 33,33% εξ’ αδιαιρέτου κυριότητα ενός οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου με την οικοδομή που υπάρχει σ’ αυτό, το οποίο βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα Αθηνών στο οικοδομικό τετράγωνο το οποίο περιβάλλεται από τις οδούς Πειραιώς- Πέτρου Ράλλη- Ανδρονίκου και Τζαφέρη και στη διασταύρωση των οδών Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη. Το οικόπεδο αυτό έχει έκταση  271,52 τ.μ.

Όσον αφορά το κτήριο που στεγάζεται το Κέντρο Αθηνών, αποτελείται από ισόγειο επιφάνειας 213,60 τ.μ. , πρώτο όροφο, επιφάνειας 191,65 τ.μ., και δεύτερο όροφο επιφάνειας 131,75 τ.μ.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση εκτίμησης, το κτήριο αποτελεί τμήμα των κτιριακών εγκαταστάσεων  του κέντρου διασκέδασης  ΄΄Κέντρο Αθηνών΄΄ ( αποτελούμενου από επιμέρους κτήρια , με συνολικό πρόσωπο αυτών  στην οδό Πειραιώς 36 μ. περίπου ) στο οποίο έχουν τοποθετηθεί μεταλλικές προσόψεις (κατά μήκος της οδού Εχελιδών, κατά μήκος της οδού Πειραιώς κλπ) , δίνοντας έτσι  την εικόνα ύπαρξης ενός μεγάλου ΄΄ενιαίου΄΄ κτηρίου .

Η αγοραία αξία του υπό εκτίμηση κτηρίου (για πλήρη κυριότητα 100%)  συνολικού εμβαδού 537 τ.μ., ανέρχεται στο ποσό των 2.175.000 ευρώ (4.050 ευρώ/τ.μ.)

Το ακίνητο φέρει, πέραν της κατάσχεσης που οδηγεί στον προγραμματισμένο πλειστηριασμό, προσημείωση υποθήκης για ποσό 82.300 ευρώ, εγγραφείσα την 14/10/2021.

Διαβάστε ακόμη

Ο ΣυΡιζΑΜΜΟΣ, οι εκλογές, το CVC και η Vodafone, ο πρώην Πρόεδρος του ΣΕΒ, τα χρέη και ο πλειστηριασμός

D-day για τους πλειστηριασμούς από servicers – Η ακρόαση στον Άρειο Πάγο και ο ηθικός κίνδυνος

Υδρογονάνθρακες: Προσδοκίες για σημαντικά κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Κρήτη από την ExxonMobil

ΠΗΓΗ NEWMONEY