ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλειστηριασμοί: Ποια «νέα» ξενοδοχεία βγαίνουν στο σφυρί το επόμενο διάστημα (pics)

Μπορεί οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί να έχουν ανασταλεί λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών, ωστόσο η γνωστή πλατφόρμα εμπλουτίζεται καθημερινά με νέες ιδιοκτησίες που προορίζονται να βγουν στο σφυρί.

Ανάμεσα σε αυτές αρκετά ξενοδοχεία είτε «πρωτοεμφανιζόμενα», είτε και κάποια που είχαν βγει σε πλειστηριασμό κατά το παρελθόν χωρίς αποτέλεσμα και τώρα επανέρχονται.

Το «Ιόλη» στο Πευκοχώρι

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει το ξενοδοχείο τρίτης κατηγορίας «Ιόλη» στο Πευκοχώρι Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Πρόκειται για οικόπεδο έκτασης 6.348,26 επί του οποίου έχει ανεγερθεί η ξενοδοχειακή μονάδα που αποτελείται από πέντε τριώροφα κτίρια. Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 25 Οκτωβρίου, -εκτός εάν μέχρι τότε μεσολαβήσουν κινήσεις αναστολής-, επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2.460.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η ξενοδοχειακή μονάδα έχει ανεγερθεί σε γήπεδο εντός του οικισμού του Πευκοχωρίου Χαλκιδικής και βρίσκεται στα δεξιά της κεντρικής δημοτικής οδού με κατεύθυνση προς Παλιούρι.

Σημειώνεται ότι το Πευκοχώρι είναι παραθαλάσσιος οικισμός στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου της Κασσάνδρας που βρέχεται από τον Τορωναίο κόλπο. Βρίσκεται σε απόσταση 43 χλμ περίπου από την κωμόπολη των Ν. Μουδανιών και 103 χλμ από τη πόλη της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μία οικιστική-παραθεριστική περιοχή η οποία διαθέτει πλήθος συγκροτημάτων εξοχικών κατοικιών καθώς και τουριστικών επιχειρήσεων όπως ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, καφέ, μπαρ κ.λ.π., λόγω της έντονης τουριστικής κίνησης που παρουσιάζει κατά τους θερινούς μήνες.

Το εν λόγω ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελείται από:

-Κτίριο Α: Τριώροφο κτίριο συνολικού εμβαδού 406,35 τ.μ. το οποίο περιλαμβάνει τους κοινόχρηστους χώρους της ξενοδοχειακής μονάδας.

-Κτίριο Β: Τριώροφο κτίριο συνολικού εμβαδού 716,32 τ.μ. το οποίο περιλαμβάνει 12 τρίκλινα και 3 δίκλινα δωμάτια.

-Κτίριο Γ: Τριώροφο κτίριο συνολικού εμβαδού 1.266,52 τ.μ. το οποίο περιλαμβάνει 30 δίκλινα δωμάτια.

-Κτίριο Δ : Τριώροφο κτίριο συνολικού εμβαδού 1.012,64 τ.μ. το οποίο περιλαμβάνει 24 δίκλινα δωμάτια.

-Κτίριο Ε: Τριώροφο κτίριο συνολικού εμβαδού 283,20 τ.μ. το οποίο περιλαμβάνει 6 δίκλινα δωμάτια.

-Κτίριο ΣΤ : Πρόκειται για δύο διώροφα με υπόγειο κτίρια συνολικού εμβαδού 1.186,24 τ.μ. τα οποία περιλαμβάνουν 16 τρίκλινα δωμάτια.

Τα κτίρια έχουν κατασκευαστεί με φέροντα σκελετό από οπλισμένο σκυρόδεμα, τοιχοποιίες από πλινθοδομή και ξύλινες στέγες με επικάλυψη κεραμίδια, ενώ τα κουφώματα είναι ξύλινα με μονούς υαλοπίνακες.

Ακόμη, στον περιβάλλοντα χώρο του οικοπέδου υπάρχει πισίνα εμβαδού 230 τ.μ. με pool bar.

Το «Koala Hotel» στα Κολύμπια

Για την 1η Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του “Koala Hotel” στη Ρόδο, με επισπεύδουσα την doValue Greece και με τιμή πρώτης προσφοράς 1.470.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 26 Ιουλίου 2023, ωστόσο ο πλειστηριασμός ανεστάλη.

Πρόκειται οικόπεδο έκτασης 6.084 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση «Κολύμπια» της κτηματικής περιφέρειας Αρχαγγέλου, επί του οποίου υπάρχει ξενοδοχείο συνολικής επιφανείας 2.006,62 τ.μ.

Η περιοχή του ακινήτου είναι αραιοκατοικημένη και χαρακτηρίζεται από ξενοδοχειακές μονάδες, μονοκατοικίες και αδόμητες εκτάσεις γης. Πιο συγκεκριμένα το ακίνητο εντοπίζεται στα 1,5χλμ. από την παραλία των Κολυμπίων, 5χλμ. από την παραλία Τσαμπίκα και 750μ. από την Εθνική οδό Ρόδου-Λίνδου.

Η μονάδα, που λειτουργεί ως ξενοδοχείο κλασσικού τύπου, Β΄ κατηγορίας, έχει συνολικά 50 δωμάτια, δυναμικότητας 102 κλινών και αποτελείται από:

α) Υπόγειο που περιλαμβάνει 8 δωμάτια, αποθήκη, μαγειρείο και τουαλέτα ανδρών και γυναικών, επιφάνειας 691,81 τ.μ.,

β) Ισόγειο που περιλαμβάνει χώρο υποδοχής, μπαρ, σαλόνι, γραφεία και 18 δωμάτια, συνολικής επιφάνειας 691,81 τ.μ. και

γ) Όροφο που περιλαμβάνει 24 δωμάτια επιφάνειας 623 τ.μ.

Στον περιβάλλοντα χώρο έχει πισίνα επιφάνειας 120 τ.μ. περίπου και μπαρ.

Το ακίνητο έχει ανεγερθεί περί το 1980 και με βάση την εξωτερική αυτοψία ο βαθμός συντήρησης του κρίνεται μέτριος. Ο σκελετός του κτιρίου είναι από οπλισμένο σκυρόδεμα και η πλήρωση της τοιχοποιίας από οπτοπλινθοδομή. Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς το εν λόγω ξενοδοχείο έχει πάψει να λειτουργεί του εδώ και 8 χρόνια και νοικιάζεται από άλλη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή μονάδα για τη διαμονή του προσωπικού της.

Το «Σαλέ Μανιάτη» στους Δελφούς και το «Elena» στις Σέρρες

Λίγες μέρες αργότερα, στις 6 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για τη μονάδα της εταιρείας «Σαλέ Μανιάτη» στους Δελφούς. Επισπεύδουσα είναι η doValue και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1.035.000 ευρώ.

Πρόκειται ειδικότερα για οικόπεδο 670,29 τ.μ. άρτιο και οικοδομήσιμο, εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της πόλεως Δελφών Φωκίδας, στην θέση Πηγαδούλια ή Σκαφίδα.

Εντός του οικοπέδου έχει ανεγερθεί (με ανοικοδόμηση από το έτος 2002 έως 2006) ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελούμενο από ισόγειο 395 τ.μ., Α΄ όροφο υπό του ισογείου 395, τ.μ και Β’ όροφο υπό του ισογείου 395τ.μ.

Το ακίνητο είναι κατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα και μπετόν – αρμέ κτισμένο με τουβλοδομή και σκεπασμένο από πλακοσκεπή και πάνω από αυτήν κεραμοσκεπή.

Σύμφωνα με την έκθεση του πλειστηριασμού, τα δάπεδα είναι στρωμένα στα υπνοδωμάτια με μοκέτα και οι διάδρομοι με μάρμαρο Ιωαννίνων, στον χώρο υποδοχής και το σαλόνι με μάρμαρο – γρανίτη και όλοι οι χώροι των υπογείων ορόφων με πλακίδια. Επίσης, όλοι οι όροφοι επικοινωνούν εσωτερικά με ανελκυστήρα και κλιμακοστάσιο και εξυπηρετούνται με κεντρική θέρμανση και ψύξη.

Άλλο ένα ξενοδοχείο πήρε πρόσφατα το δρόμο για το σφυρί με προγραμματισμό για τις 20 Δεκεμβρίου. Ο πλειστηριασμός αφορά ποσοστό 50% εξ αδιαιρέτου από οικόπεδο 300,00 τ.μ. (316,00 τ.μ. κατά το Κτηματολόγιο), άρτιο και οικοδομήσιμο, με το επ’ αυτού κτίριο, που αποτελείται από το υπόγειο, ισόγειο με μεσοπάτωμα, 4 ορόφους, έναν όροφο σε εσοχή και δώμα.

Πρόκειται για το ξενοδοχείο Γ’ τάξεως με την επωνυμία «Elena», δυναμικότητας 39 δωματίων και 69 κλινών που βρίσκεται στην οδό Γ. Τσαλοπούλου στην πόλη των Σερρών.

Από την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το κτίριο ανεγέρθηκε περί το 1975, είναι συμβατικής κατασκευής με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα, ενώ η ποιότητα κατασκευής είναι η συνήθης της εποχής και η συντήρησή της κρίνεται ικανοποιητική.

Από την εμβαδομέτρηση μέσω αεροφωτογραφιών φαίνεται ότι το εμβαδό του υπογείου, ισογείου, και των τεσσάρων ορόφων είναι 210 τ.μ. έκαστος όροφος, το μεσοπάτωμα θεωρείται ότι είναι το ήμισυ του υποκείμενου ισογείου, ήτοι 100 τ.μ. ενώ ο πέμπτος όροφος στην εσοχή φαίνεται να έχει εμβαδό 190 τ.μ. Δηλαδή, η συνολική επιφάνεια των κυρίων χώρων είναι 1.340 τ.μ. με υπόγειο 210 τ.μ.

Επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 595.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα

AirBnB: «Παγίδα» διαμονής για τους ενοικιαστές… μακράς διάρκειας

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Η στρατηγική της ΝΔ στον β’ γύρο – Πού αναμένονται «δύσκολες» μάχες

Ευρωζώνη: Επιδεινώθηκε το επενδυτικό κλίμα τον Οκτώβριο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts