ΥΓΕΙΑ

Πλεύρης: «Προσωπικό γιατρό θα έχουν και οι ανασφάλιστοι», λέει απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ

  • Γιάννα Σουλάκη

κορωνοϊός

Απάντηση στις καταγγελίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι αποκλείονται οι ανασφάλιστοι από τον θεσμό του προσωπικού γιατρού, έδωσε στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Οι ανασφάλιστοι πολίτες εγγράφονται στις δημόσιες δομές για τον προσωπικό γιατρό και όπου δεν υπάρχουν δημόσιες δομές, σε ιδιώτη γιατρό», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απαντώντας στην ερώτηση 43 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο θεσμό του Προσωπικού Ιατρού.

Το θέμα ανέδειξαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, οι οποίοι με ερώτησή τους στη Βουλή ανέφεραν ότι ανασφάλιστοι πολίτες της Μαγνησίας αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, όταν επιχείρησαν να εγγραφούν σε ιδιώτη γιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ.

Οι βουλευτές έκαναν λόγο για «αποκλεισμό ανασφάλιστων πολιτών» από τη δυνατότητα εγγραφής σε ιδιώτες γιατρούς, συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΠΥ.

Πλεύρης: «Οι ανασφάλιστοι εγγράφονται κανονικά στον προσωπικό γιατρό»

Ο Θάνος Πλεύρης χαρακτήρισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ… αδιάβαστους! Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι:

“Οι 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή είναι αδιάβαστοι ή πιο πιθανόν στρέφονται με ερώτηση τους κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Στο θέμα κάλυψης των ανασφάλιστων από τον προσωπικό ιατρό δεν αλλάξαμε τίποτα από ότι προέβλεπε ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού. Οι ανασφάλιστοι πολίτες εγγράφονται στις δημόσιες δομές για τον προσωπικό γιατρό και όπου δεν υπάρχουν δημόσιες δομές, σε ιδιώτη γιατρό. Το ίδιο ακριβώς που προέβλεπε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ξανθού προβλέπουμε και στον νόμο για τον Προσωπικό Ιατρό. Οι διατάξεις είναι πανομοιότυπες, διαβάζοντας τες θα καταλάβουν ότι με την ερώτηση τους επιτιθενται σε βάρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Related Posts