ΥΓΕΙΑ

Πλεύρης στη Βουλή: «Η κόρη μου γίνεται 12 ετών και θα εμβολιαστεί» – Τί είπε για τους ανεμβολίαστους

Η συζήτηση της τροπολογίας του υπουργείου Υγείας σχετικά με τα κίνητρα για τον εμβολιασμό εφήβων 15 έως 17 ετών και τις αμοιβές των ιδιωτών γιατρών, ανέβασε τους τόνους στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επέκρινε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που με την στάση τους όπως είπε, κλείνουν το μάτι στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, προσθέτοντας πως «θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους» γιατί «τα νούμερα είναι αμείλικτα». Ταυτόχρονα έκανε λόγο για «πανδημία των ανεμβολίαστων».

Ειδικότερα, ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε πως «το 91% που βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι», προσθέτοντας: «Τι άλλο στοιχείο χρειάζεται κάποιος για να δείξει εδώ μέσα σοβαρότητα; Κάποιοι που κλείνουν το μάτι να πάνε έξω από τις ΜΕΘ που 9 στους 10 τους έχουν ακούσει και δεν έχουν κάνει εμβόλιο»!

Ο οποιοσδήποτε, είπε ο υπουργός Υγείας, «ανεβαίνει και μιλάει για δικαιώματα να καταλήγει να λέει πως αποδέχομαι και το ρίσκο στο να έχουμε τόσο κόσμο στις ΜΕΘ».

Ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε πως «η κόρη μου που γίνεται 12 ετών σε δύο μήνες θα εμβολιαστεί…» και προέτρεψε τους γονείς «να πάνε στους παιδιάτρους και να μην ακούνε θεωρίες συνωμοσίας… ο εμβολιασμός 12 -15 δεν είναι μόνο αλτρουισμός αλλά θωρακίζει τα παιδιά μας!», είπε.

Θάνος Πλεύρης κατά Αλέξη Τσίπρα

Ο υπουργός Υγείας επέκρινε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα για όσα ανέφερε στη ΔΕΘ για τη στήριξη του ΕΣΥ από την κυβέρνηση λέγοντας πως εκείνη «του ΣΥΡΙΖΑ είχε τον χαμηλότερο προϋπολογισμό για το ΕΣΥ. Η σημερινή κυβέρνηση έχει διασφαλίσει 1,5 δισ. ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης, παραπάνω από αυτό που πρότεινε ο κ. Τσίπρας για το ΕΣΥ και την Πρωτοβάθμια Υγεία . Τα νούμερα αυτά αν τα δείτε και δεν μπορείτε να αμφισβητείτε ότι είναι η κυβέρνηση αυτή που έχει βάλει περισσότερο κόσμο στο ΕΣΥ» και ζήτησε «να ενημερώνεται ο αρχηγός της αντιπολίτευσης όταν ανεβαίνει στη ΔΕΘ γιατί εκτίθεται».

Ο υπουργός Υγείας καταλόγισε πλαστή ιδεοληψία στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «εσείς δεν θέλετε τον παιδίατρο που θα έρθει και θα κάνει εμβόλιο στο σπίτι, αλλά τον θέλετε σε δημόσια δομή… έχουμε άλλη φιλοσοφία… Για μάς υπάρχει και το ΕΣΥ και Πρωτοβάθμια δημόσια υγεία που την ενισχύουμε και η ιδιωτική υγεία…» και αναρωτήθηκε γιατί οι δικοί σας υπουργοί αφού δεν θέλουν την ιδιωτική υγεία και τις συβάσεις του ΕΟΠΥ με ιδιώτες παρόχους όχι μόνο δε τις κόψατε αλλά επί ημερών σας προσθέσατε και άλλες 50 εξετάσεις να γίνονται»! Αλλά σημείωσε «δεν το κάνατε γιατί είναι ανεδαφικά αυτά τα πράγματα που λέτε σήμερα».

Ευκλείδης Τσακαλώτος  εναντίον Θάνου Πλεύρη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος εγκάλεσε τον Θάνο Πλεύρη για τη δήλωση που είχε κάνει ότι είναι υπέρ της απαγόρευσης νοσηλείας στο δημόσιο σύστημα υγείας στους πρόσφυγες.

«Είναι απαράδεκτο να λέει ο υπουργός στους γιατρούς: Ξεχάστε τον όρκο του Ιπποκράτη! Ανακαλέστε γιατί κανένας σε σοβαρό κράτος της Ευρώπης δεν θα ήταν υπουργός έχοντας κάνει τέτοιο ατόπημα», σημείωσε και επανέλαβε την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)  στο σύστημα υγείας.

Ο Θάνος Πλεύρης απάντησε πως «θα μπορούσατε να βάλετε τους συνεργάτες σας να ψάξουν τη δήλωση αυτή, το 2016 όταν δεν ήμουν βουλευτής και είχα αναφερθεί σε άλλο πράγμα και άλλο ήθελα να πω! Δεν λέω να το δεχθείτε, αλλά μην είστε ανακριβείς! Δεν το γνωρίζατε, τώρα το γνωρίζετε! Καλό είναι πριν αναγερθείτε σε πολιτικό αντίπαλο να πείτε σε συνεργάτες σας να διαβάζουν καλύτερα».

Πηγή: Newsit.gr