ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια εταιρεία αυτοκινήτου πουλά λιγότερο αλλά έχει μεγαλύτερα κέρδη

Από τα παράδοξα της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας είναι και μία εταιρία η οποία παρά το ότι έχει πτώση στις πωλήσεις της έχει άνοδο στα κέρδη της

Μπορεί η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την γενικότερη κατάσταση λόγω πολέμου στην Ουκρανία και την πανδημία, όμως υπάρχουν εταιρίες που καταφέρνουν μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον να έχουν κέρδη. Και μάλιστα με μειωμένες πωλήσεις.

Η Bentley είναι ένα από αυτά τα παράδοξα που υπάρχουν στο ομιχλώδες περιβάλλον της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί. Η ιστορική βρετανική εταιρία, η οποία ανήκει στο γκρουπ VW, κατάφερε να έχει περισσότερα κέρδη στο πρώτο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με αυτό του 2021.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής εταιρίας, τα έσοδα ανά αυτοκίνητο που πούλησε το διάστημα αυτό ανέβηκαν κατά μέσο όρο από 184.000 ευρώ στα 212.000 ευρώ. Και αυτό χάρη στο γεγονός ότι πωλήθηκαν αρκετά περισσότερες Μulliner και Speed. Τα έσοδα της εταιρίας αυξήθηκαν από τα 578 στα 813 εκατ. ευρώ και το περιθώριο κέρδους από το 11,2% στο 21%.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsauto.gr

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts