ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια χώρα είπε «τέλος» στις επιδοτήσεις για τα plug-in υβριδικά

Η κίνηση αυτή θα είχε ήδη γίνει πραγματικότητα αλλά ξεσηκώθηκαν σφοδρές αντιδράσεις από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αυτοκινήτου και οδεύει προς υλοποίηση στα τέλη του 2022

Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές από τη Γερμανία, το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας θέλει να τερματίσει τις επιδοτήσεις για τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα.

Η Γερμανία θα προχωρήσει με το χρονοδιάγραμμά της για τις επιδοτήσεις υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων, απλά με μια μικρή καθυστέρηση, καθώς ξεσηκώθηκαν οι έμποροι κατά του μέτρου.

Κάπως έτσι, φτάσαμε στην αναβολή του σχεδίου που προέβλεπε την κατάργηση της επιδότησης για τα υβριδικά και τη μείωση του χρηματικού μπόνους για την αγορά κάποιου ηλεκτρικού.

Βάσει του νέου νομοσχεδίου, θα καταργηθεί το υπάρχον κίνητρο των 4.500 ευρώ για τα PHEV, ενώ οι επιδοτήσεις για αμιγώς ηλεκτρικά θα μειωθούν από 6.000 € σε 4.000 € από το επόμενο έτος.

Από το ίδιο νομοσχέδιο, προβλέπεται και περαιτέρω μείωση (στα 3.000 €) για τα έτη 2024 και 2025.

Η αλλαγή αυτή έρχεται, σύμφωνα με το newsauto, καθώς η Γερμανία προσπαθεί να μετατοπίσει τις επιδοτήσεις προς άλλες ενέργειες για την προστασία του κλίματος.

Το μέλος του κόμματος των Πρασίνων και υπουργός Οικονομικών Ρόμπερτ Χάμπεκ, δήλωσε σχετικά πως «τα plug-in υβριδικά είναι εμπορεύσιμα και δεν χρειάζονται πλέον δημόσια χρηματοδότηση. Θέλουμε να επικεντρώσουμε την υποστήριξή μας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να εστιάσουμε περισσότερο στην προστασία του κλίματος μέσω άλλων δράσεων».

Διαβάστε επίσης:

Archegos: Συνελήφθη για απάτη ο Μπιλ Χουάνγκ

Γρήγορη ανάλυση: Τι σημαίνει η εργαλειοποίηση των προμηθειών φυσικού αερίου από τον Πούτιν

Σε χαμηλό πέντε ετών το ευρώ – Φυγή επενδυτών μετά το stop της Gazprom

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts