ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πονοκέφαλος για τον ΣΕΓΑΣ το κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ

Η χειμερινή σεζόν έχει ξεκινήσει στο στίβο και το κλειστό προπονητήριο του ΟΑΚΑ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πονοκέφαλους για τη διοίκηση του ΣΕΓΑΣ.

Το συγκεκριμένο προπονητήριο, ενδεχομένως μέσα στο 2023 να αποτελέσει και το μοναδικό για κλειστό στίβο στην Αττική. Ωστόσο η νυν διοίκηση έχει κληρονομήσει ένα πρόβλημα από την προηγούμενη, αποτέλεσμα κακών χειρισμών.
Πιο συγκεκριμένα, η σύμβαση μίσθωσης του προπονητηρίου μεταξύ ΟΑΚΑ και ΣΕΓΑΣ έχει λήξει από το 2015. Μάλιστα από τότε δεν έχει καταβάλει και το αντίτιμο της μίσθωσης η ομοσπονδία του στίβου με αποτέλεσμα να συσσωρευθεί ένα μεγάλο χρέος.
Το 2015, ο τότε υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής είχε τοποθετήσει νέα διοίκηση με πρόεδρο τον Νίκο Κιάο και γενικό διευθυντή – συντονιστή τον Σάββα Ανεστιάδη. Τον Κιάο διαδέχθηκε ο Βαγγέλης Πηλιχός που όμως εξαναγκάστηκε σε παραίτηση το 2017 γιατί είχε δώσει το ΟΚ για να διεξαχθεί στο ποδηλατοδρόμιο έκθεση ερωτικού περιεχομένου… Στη θέση του Πηλιχού, ο τότε υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης όρισε πρόεδρο τον Αριστείδη Κουρή και γενική γραμματέα τη Ζωή Βαρέλη.
Μέχρι τον Ιούνιο του 2019 που άλλαξε η κυβέρνηση, στην κορυφή της ατζέντας για το ΟΑΚΑ ήταν η ιδιωτικοποίηση του (το περίφημο Athens Alive) και προβλήματα όπως αυτό του κλειστού προπονητηρίου έμεναν… παγωμένα γιατί έτσι βόλευε.
Ακολούθησε η πανδημία και φτάσαμε στο 2022 με το κλειστό προπονητήριο του στίβου να παραμένει δίχως μισθωτήριο…
Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς γιατί οι προηγούμενες διοικήσεις του ΟΑΚΑ κώφευαν στα παράπονα για την απαράδεκτη κατάσταση που βρισκόταν το κλειστό προπονητήριο.
Το θέμα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της ομοσπονδίας που προσπαθεί να κλείσει άλλη μια τρύπα της προηγούμενης διοίκησης.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr