ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Πονοκέφαλος» η ομάδα Κ18 για το ευρωπαϊκό

Η στελέχωση της ομάδας Κ18 που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ιερουσαλήμ (4-7 Ιουλίου) είναι μεγάλος πονοκέφαλος για τον ΣΕΓΑΣ καθώς ξεπέρασαν οι επιτεύξεις ορίων έφτασαν τις 82!

Κάθε χώρα μπορεί να συμμετάσχει με δύο αθλητές και αθλήτριες σε κάθε αγώνισμα και αυτό δημιουργεί μεγάλο πονοκέφαλο στους επικεφαλής τους ΣΕΓΑΣ καθώς υπάρχουν αγωνίσματα όπως τα 200μ των παίδων, η σφυρορβολία των παίδων όπου ο αριθμός των αθλητών με όριο… ξεφεύγει. Τα κριτήρια του ΣΕΓΑΣ θέτουν τις προϋποθέσεις όμως ακόμα και έτσι το πράγμα μπερδεύεται.

Ο ΣΕΓΑΣ αναφέρει: Αν το όριο το έχουν πετύχει περισσότεροι από δύο (2) αθλητές – τριες, θα λάβουν μέρος εκείνοι οι δύο αθλητές – τριες που έχουν την καλύτερη επίδοση, και έχουν επιβεβαιώσει αυτήν κατά την διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ18.
Αν όμως κάποιος έχει καλύτερη επίδοση εκτός πανελληνίου σε περιφερειακό αγώνα και στο πανελλήνιο ρίξει εντός ορίου αλλά είναι τρίτος ή τέταρτος;

Το ντόπινγκ κοντρόλ

Φέτος υπήρξε από τον ΣΕΓΑΣ τροποποίηση στις προϋποθέσεις σχετικά με το ντόπινγκ κοντρόλ στην επίτευξη ορίου.
Μέχρι το 2020 ο ΣΕΓΑΣ ανέφερε:
– Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, είναι εξέταση αυτών που πέτυχαν τα όρια (στη διάρκεια του αγώνα ) από Doping Control , σε συνεννόηση πάντα με τον Εθνικό Προπονητή Κ18 Αποστόλη Αποστολόπουλο.
Το 2021 και μετά το φιάσκο με το χαμένο παγκόσμιο ρεκόρ της Ελίνας Τζένγκο υπήρξε τροποποποίηση που έκανε λόγο για ντόπινγκ κοντρόλ εντός 24 ωρών:
– Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, είναι η εξέταση αυτών που πέτυχαν τα όρια (στη διάρκεια του αγώνα αν η διοργάνωση διαθέτει ) αλλιώς εντός 24 ωρών από Doping Control , σε συνεννόηση πάντα με τον ΕΣΚΑΝ.
Φέτος αυτό άλλαξε πάλι και το ντόπινγκ κοντρόλ είναι απαραίτητο μόνο αν αυτοί που πέτυχαν τα όρια επιλεγούν από τον ΕΟΚΑΝ να ελεγχθούν. Δηλαδή σε κάποιο περιφερειακό αγώνα θα έπρεπε να στείλει συνεργείο το ΕΟΚΑΝ και αν γίνει όριο να πάρει δείγμα.
Αυτό που αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ είναι: «Οι αθλητές – αθλήτριες που θα πετύχουν τα όρια για τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18, θα πρέπει να περάσουν από έλεγχο ντόπινγκ εντός της διοργάνωσης που πέτυχαν το όριο, εφόσον επιλεγούν από τον ΕΟΚΑΝ».
Το Sportsfeed έκανε ρεπορτάζ και διαπιστώθηκε ότι στους περιφερειακούς αγώνες δεν υπήρχε κλιμάκιο του ΕΟΚΑΝ γιατί δεν κλήθηκε από τους διοργανωτές.

Αναμονή για την ανακοίνωση

Η επιτροπή υψηλού αθλητισμού είναι αυτή που συνεδριάζει για να αποφασίσει για την ομάδα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήδη έχει κάνει την εισήγηση του ο Στέφανος Ματάκης (τεχνικός σύμβουλος ανάπτυξης) και υπάρχουν ενστάσεις. Θα αναμένουμε τις ανακοινώσεις…

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts