ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ποσειδώνιο: Αποτελέσματα 2ης μέρας

Με σχετικά καλές επιδόσεις συνεχίστηκε η επανεκκίνηση της κολύμβησης, τη δεύτερη μέρα των αγώνων στο Ποσειδώνιο της Θεσσαλονίκης.

Οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες προσπαθούν να βρουν το ρυθμό τους και όπως είναι φυσικό, οι περισσότεροι απέχουν αρκετά από τα ρεκόρ τους. Χαρακτηριστικό είναι πως από τις επιδόσεις της δεύτερης μέρας στη Θεσσαλονίκη, ξεχώρισε στο 23.26 του Οδυσσέα Μελαδίνη που είναι μέτριο και δεν τον αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση.
«Η χρονιά που διανύουμε είναι δύσκολη και μεταβατική. Η πανδημία έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις οικογένειες των παιδιών που ασχολούνται με τα αθλήματα του υγρού στίβου. Μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη πραγματικότητα οι αθλητές υψηλού επιπέδου που καλούνται να εκπροσωπήσουν επάξια την χώρα στις μεγάλες διοργανώσεις, ευτυχώς δεν σταμάτησαν ποτέ τις προπονήσεις και τους αγώνες, με την φροντίδα της κολυμβητικής ομοσπονδίας και με την προηγούμενη διοίκηση και φυσικά με την δικιά μας τώρα προσπάθεια. Οι αθλητές αυτοί πήραν μέρος σε αγώνες που έγιναν στο εξωτερικό ενώ ένα γκρουπ πέντε ατόμων βρέθηκε σε Καμπ προετοιμασίας σε υψόμετρο στην γειτονική Τουρκία» τόνισε το μέλος του ΔΣ της ΚΟ Γιάννης Νάτσιος και συμπλήρωσε: «Το μεγάλο πρόβλημα εστιάζεται στα υπόλοιπα παιδιά. Εκείνα που στερήθηκαν προπονήσεις και αγώνες. Μπορεί οι προπονητές να ήταν διαρκώς στο πλευρό τους καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, όμως τα προβλήματα ήταν μεγάλα και ταλάνισαν τα ίδια και τις οικογένειές τους. Σε αυτούς τους αθλητές εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας. Δίνουμε την δυνατότητα μέσα σε 15 ημέρες να πάρουν μέρος σε δύο αγώνες προκειμένου να υλοποιήσουν τους στόχους που έχουν θέση για την συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών – γυναικών και εφήβων – νεανίδων. Παράλληλα οι υπόλοιποι, κολυμβητές και κολυμβήτριες, θα έχουν μία ευκαιρία πριν το Πάσχα. Θα πάρουν μέρος σε αγώνες όλοι όσοι είναι 13 ετών και άνω».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Νάτσιο μετά το Πάσχα θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια να γίνουν αλλεπάλληλοι αγώνες σε όλη την ελληνική επικράτεια. «Προτεραιότητα της ομοσπονδίας είναι αμέσως μετά το Πάσχα να γίνουν αλλεπάλληλες ημερίδες σε όλη την Ελλάδα. Καταβάλλεται προσπάθεια να ξεκινήσουν οι αγώνες στις 15 και 16 Μαΐου. Μία άλλη προτεραιότητα για την ομοσπονδία είναι η επανεκκίνηση όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Άρχικά τα παιδιά που βρίσκονται στις προαγωνιστικές ηλικίες και στη συνέχεια οι μικροί των ακαδημιών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αμέσως μετά το Πάσχα, με την επιστροφή των παιδιών στο δημοτικό σχολείο, θα δοθεί η ευκαιρία τα αθλητικά σωματεία να επαναλειτουργήσουν τις ακαδημίες τους. Η επαναλειτουργία των ακαδημιών αποτελεί κυρίαρχη προτεραιότητα της ΚΟΕ».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts