ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Προβλέψεις για μείωση των τιμών των οικονομικών αεροπορικών εισιτηρίων μετά το καλοκαίρι

Οι υψηλές τιμές των οικονομικών αεροπορικών εισιτηρίων αναμένεται να μειωθούν τους επόμενους έξι μήνες, μετά την αύξηση που γνώρισαν φέτος σαν συνακόλουθο της αυξημένης ζήτησης, η οποία σχετίζεται εν μέρει από τις αποταμιεύσεις των καταναλωτών από την εποχή της πανδημίας, που, όμως, τώρα εξαντλήθηκαν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος αεροπορικών μεταφορών της Flight Centre UK, Justin Penny, οι τιμές θα μειωθούν μετά το καλοκαίρι και μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Οι αεροπορικές εταιρίες προσφέρουν χαμηλές τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια για ταξίδια μετά το καλοκαίρι, δήλωσε ο κ. Penny, ιδίως εκείνες που εκτελούν υπερατλαντικά δρομολόγια, κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι βλέπουν μια μικρή πτώση της ζήτησης.

Η British Airways και η Virgin Atlantic είναι μεταξύ εκείνων που επιδιώκουν να γεμίσουν τα αεροσκάφη τους για το πρώτο τρίμηνο του 2024, όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Οι τιμές των πτήσεων προς ανατολάς φαίνεται επίσης ότι θα μειωθούν, σύμφωνα με τον ίδιο, με την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ενδιάμεσες στάσεις στην Κίνα να αναμένεται να επιστρέψει. Πριν από την πανδημία, οι πελάτες εξοικονομούσαν χρήματα πραγματοποιώντας στάσεις στην Κίνα για μία ή δύο διανυκτερεύσεις καθ’ οδόν προς προορισμούς όπως η Αυστραλία. Αλλά ο Covid-19 έκανε τους Βρετανούς ταξιδιώτες πιο ανήσυχους σχετικά με την επιλογή του ενδιάμεσου σταθμού, όπως είπε.

Τώρα, όμως, οι προσιτές ενδιάμεσες πτήσεις αυξάνουν και πάλι τη δημοτικότητά τους, γεγονός που ο κ. Penny πιστεύει ότι θα οδηγήσει τις Singapore Airlines και την Qantas να μειώσουν τις τιμές τους για να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Όσον αφορά το φετινό καλοκαίρι, ο ίδιος εκτίμησε ότι τα φθηνά εισιτήρια της τελευταίας στιγμής ανήκουν λίγο πολύ στο παρελθόν.

“Καθώς οι τιμές δεν θα υποχωρήσουν αυτό το καλοκαίρι, οι άνθρωποι θα πρέπει να κάνουν κράτηση το συντομότερο δυνατό ή να κοιτάξουν μπροστά για το επόμενο έτος και να εξασφαλίσουν μια ευκαιρία”, υπογράμμισε ο επικεφαλής της Flight Centre UK.

Όσον αφορά τους προορισμούς, μερικές από τις πιο συμφέρουσες καλοκαιρινές τοποθεσίες είναι αυτές της νοτιοανατολικής Ασίας, συμπεριλαμβανομένου του Βιετνάμ, όπου οι διακοπές δύο εβδομάδων μπορεί να έχουν παρόμοιο κόστος με μια εβδομάδα στην Ευρώπη. Ενώ, για χειμερινές διακοπές, καλή τιμή μπορεί να βρεθεί στη Νότια Αφρική, αλλά ο κ. Penny συνέστησε στους ταξιδιώτες να κάνουν κράτηση τώρα, επειδή οι τιμές αυξάνονται όσο η χώρα πλησιάζει στο καλοκαίρι.

Μεταξύ των άλλων παρατηρήσεων ου κ. Penny ήταν ότι η “όρεξη” για premium ταξίδια έχει μειωθεί από το 2022, με τα αποθέματα του διαθέσιμου εισοδήματος να εξαντλούνται. “Τα πολυτελή ταξίδια σημείωσαν “έκρηξη” μετά τα lockdowns, όταν οι πελάτες υιοθέτησαν τη στάση “ζεις μόνο μία φορά””, τόνισε.

Τώρα, όμως, οι οικονομικοί ναύλοι έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα, γεγονός που έχει ωθήσει τις τιμές προς τα πάνω -όπως και η ανάγκη να εξαντληθούν οι πιστώσεις πτήσεων από το Covid πριν λήξουν.

The post Προβλέψεις για μείωση των τιμών των οικονομικών αεροπορικών εισιτηρίων μετά το καλοκαίρι appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts