ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Προετοιμασία μετ’ εμποδίων για τον Δουβαλίδη

Ο πρωταθλητής στα 110μ εμπόδια, Κώστας Δουβαλίδης, μετά από μια δύσκολη χρονιά, θέλει να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο ξεκινώντας τις υποχρεώσεις του στον κλειστό με στόχο το παγκόσμιο του Βελιγραδίου.

της Αγγελικής Μαγκανά
[email protected]

Ο αθλητής από την Δράμα αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες και ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς που τον έθεσαν εκτός ρυθμού για το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης χρονιάς. Ο τραυματισμός του στο δικέφαλο από τον Ιανουάριο του 2021 του στέρησε πολλούς αγώνες, το ευρωπαϊκό κλειστού στο Τορούν, το βαλκανικό ενώ δεν  υπερασπίστηκε ούτε τον τίτλο του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά κατάφερε να βρεθεί στο Τόκιο πραγματοποιώντας αξιοπρεπέστατη εμφάνιση. Κατέλαβε την 27η θέση κάνοντας ρεκόρ χρονιάς (13.63) ενώ είχε μόλις τρέξει δύο κούρσες πριν το μεγάλο αθλητικό ραντεβού.

«Το 2019 είχα μια πάρα πολύ καλή σεζόν και πολύ καλή προετοιμασία που δυστυχώς το 2021 δεν μπόρεσα να την ξανά κάνω αλλά θα πάρω μέρος στον κλειστό στίβο και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατόν», δήλωσε στο Sportsfeed ο πρωταθλητής των υψηλών εμποδίων.

Όσον αφορά την προετοιμασία του τόνισε: «Το πρόγραμμα της προετοιμασίας δεν πήγε όπως θα θέλαμε καθώς είχαμε αρκετά προβλήματα από εγκαταστάσεις αλλά προσπαθούμε και πάλι να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν με ότι έχουμε. Δυστυχώς λόγο της πανδημίας δεν καταφέραμε να φύγουμε από την Δράμα για να συνεχίσουμε το πρόγραμμα μας αλλά ευελπιστούμε το επόμενο διάστημα να το καταφέρουμε χωρίς προβλήματα»

Ο 36χρονος εμποδιστής συνήθιζε τελευταία να κάνει κοινή προετοιμασία με το γκρουπ του προπονητή της κυπριακής ομάδας, Αντώνη Γιαννουλάκη, μέλος του οποίου είναι και ο Κύπριος πρωταθλητής, Μίλαν Τραΐκοβιτς. «Δυστυχώς φέτος δεν καταφέραμε να συνεννοηθούμε έγκαιρα και έτσι έχασα την κοινή προετοιμασία. Βέβαια στο μέλλον αν ξανά κάνουν κάποια προετοιμασία, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε παρέα το κομμάτι αυτό».

Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα, κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στα 60μ εμπόδια (7.59) από το μίτινγκ του Μετς τον Φεβρουάριο του 2020, έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για το παγκόσμιο κλειστού στο Βελιγράδι τον Μάρτιο.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts