ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Προκριματικά world league: Ελλάδα – Σερβία με νέα πρόσωπα

Στην πρώτη μετα-Ολυμπιακή διοργάνωση της Ευρώπης οι παραδοσιακές δυνάμεις της υδατοσφαίρισης των ανδρών θα παρουσιαστούν με αρκετά νέα πρόσωπα και την επανάληψη του τελικού των Αγώνων του Τόκιο, να ξεχωρίζει και επτά από τις οκτώ ομάδες των προημιτελικών των Ολυμπιακών να είναι παρούσες.

του Αγαθοκλή Γαρδίκη
[email protected]

Η Ελλάδα θα βρει στον δρόμο της ξανά την Σερβία διεκδικώντας την πρόκριση στα τελικά του παγκόσμιου λιγκ. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 22:00 το βράδυ, στο τέταρτο παιχνίδι του τουρνουά. Συγκριτικά με τις ομάδες που κοντραρίστηκαν στον τελικό του Τόκιο, θα υπάρχουν αρκετές αλλαγές στις συνθέσεις των ομάδων. Γιάννης Φουντούλης, Γιώργος Δερβίσης, Κωνσταντίνος Μουρίκης, Μάριος Καπότσης, Χριστόδουλος Κολόμβος και οι τερματοφύλακας Μάνος Ζερβεδάς και Κώστας Γαλανίδης δε θα είναι παρόντες.

Και οι επτά από τις οκτώ χώρες που βρίσκονται στην τελική φάση του F8, θα έχουν αρκετές αλλαγές στις ομάδες τους, συγκριτικά με τους τελευταίους Ολυμπιακούς. Από την Κροατία λείπουν πέντε παίκτες, η Ιταλία, η Ισπανία και το Μαυροβούνιο θα κατέβουν με αρκετούς νέους και πρωτοεμφανιζόμενους πολίστες, ενώ από την Ουγγαρία θα απουσιάζουν τόσο οι σταρ της, Ντένες Βάργκα και Μπαλάσζ Χαράι, όσο και ο προπονητής της Ταμάς Μάρτσζ που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. 

Ήδη στα τελικά έχουν προκριθεί ΗΠΑ, Αυστραλία, Βραζιλία και Καναδάς. Η Γαλλία που επίσης θα αγωνιστεί στην Ποντγκόριτσα έχει ήδη προκριθεί ως διοργανώτρια του final 8.

Πρόγραμμα

Πέμπτη 28 Απριλίου – προημιτελικά

16:00 Κροατία – Ιταλία (1) 
18:00 Ουγγαρία – Ισπανία (2) 
20:00 Μαυροβούνιο – Γαλλία (3)
22:00 Σερβία – Ελλάδα (4) 

Παρασκευή 29 Απριλίου

5η – 8η θέση

16:00 Ηττημένος 2 – Ηττημένος 4
18:00 Ηττημένος 1 – Ηττημένος 3

Ημιτελικά

20:00 Νικητής 3 – Νικητής 1
22:00 Νικητής 2 – Νικητές 4

Σάββατο 30 Απριλίου

20:00 Μικρός τελικός
22:00 Τελικός

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts