ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Προς αναβολή το όπεν Αυστραλίας

Μπορεί στην Αυστραλία τα κρούσματα κορονοϊού να αποτελούν παρελθόν όμως τα αυστηρά μέτρα θα ισχύσουν για τις μεγάλες διοργανώσεις όπως το αυστραλιανό όπεν, με τους τενίστες να αρνούνται την καραντίνα.

της Πηνελόπης Γκιώνη
[email protected]

Η Herald Sun πρώτη έγαψε περί αναβολής του αυστραλιανού όπεν (Μελβούρνη, 18-30/1) καθώς οι διοργανωτές έθεσαν σαν όρο την υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών για όσους παίκτες ταξιδέψουν εκεί για λόγους ασφαλείας. Αναφερόμαστε σε καραντίνα με περιορισμό στο δωμάτιο του ξενοδοχείου και όχι σε «φούσκα» όπου θα μπορούν να προπονούνται.
Κορυφαίοι τενίστεες, όπως ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, έχουν ήδη δηλώσει πως αν ισχύσουν αυτές οι συνθήκες τότε δεν θα παραβρεθούν στη διοργάνωση. Ο λόγος είναι προφανής καθώς κανείς αθλητής αυτού του επιπέδου δε θέλει να ρισκάρει να μείνει εκτός προπονήσεων 14 μέρες και στη συνέχεια να μπει σε φουλ ρυθμούς για ένα γκραν σλαμ. Οι κίνδυνοι τραυματισμού αυξάνονται πολύ.
Αυτό φαίνεται να βρίσκει και άλλους παίκτες σύμφωνους. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης της Βικτόρια, ακόμη και αν οι τενίστες μεταβούν στην Αυστραλία από το Δεκέμβριο θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών.
Να σημειωθεί ότι για τους Αυστραλούς αυτά τα μέτρα και τα αυστηρά πρωτόκολλα είναι κάτι σύνηθες. Για το λόγο αυτό άλλωστε, η Άσλι Μπάρτι, ο Νικ Κύργιος και άλλοι ελίτ τενίστες της Αυστραλίας δε συμμετείχαν στο αμερικάνικο όπεν και το Ρολάν Γκαρός καθώς εκεί τα μέτρα ήταν πιο χαλαρά.
Οι αρμόδιοι ενημέρωσαν πως μέσα στις επόμενες 72 ώρες θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους ενώ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να αναβληθεί η διοργάνωση και να μεταφερθεί για το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου, να πάει δηλαδή πίσω ένα μήνα.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts