ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προς αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά την επιβολή νέων lockdown

Η πανδημία του κορωνοϊού και η επιβολή νέων, ακόμα πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων επηρεάζουν την ψυχολογία των επενδυτών

Μεικτές τάσεις επικρατούν σήμερα στις ευρωπαϊκές μετοχές καθώς η πανδημία του κορωνοϊού και η επιβολή νέων, ακόμα πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων επηρεάζουν την ψυχολογία των επενδυτών.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 σημειώνει μικρή πτώση 0,08% στις 401,36 μονάδες, με τον κλάδο των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας να χάνει 0,7%. Αντίθετα, οι μετοχές των κλάδων τεχνολογίας και ενέργειας σημειώνουν άνοδο 0,4%.

Στα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,40%, o γερμανικός DAX χάνει 0,13%, ο γαλλικός CAC 40 με απώλειες 0,20%, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,38% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί κατά 0,32%.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών είναι οι ανησυχίες για την ταχύτητα με την οποία γίνονται οι εμβολιασμοί στην ηπειρωτική Ευρώπη, καθώς και το τρίτο κατά σειρά εθνικό lockdown που επιβλήθηκε από χθες στη Βρετανία., όπου κλείνουν και τα σχολεία μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Οι ελπίδες όλων στηρίζονται στα εμβόλια της Pfizer/BioNTech vaccine και της AstraZeneca σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Και η Γερμανία αναμένεται να επεκτείνει τα δικά της περιοριστικά μέτρα αργότερα σήμερα. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, οι τρέχοντες περιορισμοί προβλέπουν το κλείσιμο των σχολείων, του λιανικού εμπορίου και των εστιατορίων και θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμη:

Ιδρυτής της Whole Foods: Εξηγεί γιατί το να είσαι CEO «δεν σε κάνει θεό» – Σήμερα είναι υπάλληλος του Τζεφ Μπέζος

Η Ναυτιλία στην εποχή του Brexit – Πώς διαμορφώνεται η επόμενη μέρα

Alpha Bank: Overweight και τιμή-στόχος 1,20 ευρώ από την JP Morgan

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts