ΥΓΕΙΑ

Προσωπικός γιατρός: Περισσότεροι από 700.000 πολίτες έκαναν εγγραφή μέσω φαρμακείων

  • Γιάννα Σουλάκη

μάσκες

Από το το απόγευμα της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου και μέχρι σήμερα περισσότεροι από 700.000 πολίτες έκαναν την εγγραφή τους στο προσωπικό τους γιατρό, επισκεπτόμενοι κάποιο φαρμακείο σε όλη τη χώρα. “Οι φαρμακοποιοί ανταποκρίθηκαν στην άμεση ανάγκη των πολιτών για την εγγραφή στο νέο αυτό θεσμό”, αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Περισσότεροι από 700.000 πολίτες έχουν εγγραφεί στο νέο θεσμό του προσωπικού ιατρού μέσω των φαρμακείων από τις 5:00μ.μ. του απογεύματος της περασμένης Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου, ενώ οι πολίτες στο σύνολο της χώρας που εντάχθηκαν στο σύστημα ξεπερνούν τα 3,5 εκατομμύρια.

«Τα φαρμακεία με ξεκάθαρη βούληση να ανταποκριθούν με αμεσότητα και ασφάλεια σε ανάγκες και στοχεύσεις της πολιτείας και του ΕΟΔΥ, συνέβαλαν καθοριστικά στη διαχείριση της πανδημίας και διαχειρίζονται ήδη επιτυχώς μία σειρά από ηλεκτρονικές εφαρμογές που υπηρετούν τη μετάβαση στη ψηφιακή διαχείριση και αξιοποίηση των δεδομένων υγείας», αναφέρουν οι Φαρμακοποιοί και απαριθμούν τις περιπτώσεις στις οποίες κλήθηκαν από την πολιτεία να προσφέρουν έργο και ανταποκρίθηκαν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, ο φαρμακοποιός από τον πάγκο του μετέχει ενεργά:

  • στην πλατφόρμα καταχώρησης του ραντεβού εμβολιασμού για την COVID-19,
  • στην καταχώρηση στο εθνικό μητρώο ασθενών covid-19 του αποτελέσματος της διενεργούμενης στο φαρμακείο εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για τον κορονοϊό,
  • στην καταχώρηση στο εθνικό μητρώο εμβολιασμού του διενεργούμενου στο φαρμακείο αντιγριπικού εμβολιασμού,
  • ενώ είχε ήδη χειριστεί επιτυχώς την πλατφόρμα διάθεσης των self-test στους δικαιούχους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Η Πολιτεία οφείλει πλέον στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στην Υγεία μετά την πανδημία, να επιλύσει θεσμικά προβλήματα του κλάδου, να θεσμοθετήσει δράσεις και υπηρεσίες που ήδη παρέχονται, προς όφελος των πολιτών και του συστήματος υγείας», τονίζουν οι φαρμακοποιοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Related Posts