ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρόβα προ-Ολυμπιακού για τον Πετρούνια με βαθμό δυσκολίας 6,300

Ένα πρόγραμμα που τη βαθμολογία του δύσκολα θα πλησιάσει άλλος σπεσιαλίστας των κρίκων, θα παρουσιάσει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στη Βασιλεία, ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο που κυνηγά την πρόκριση του στους Αγώνες του Τόκιο, θα δοκιμάσει στη Βασιλεία ένα πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας στην εκτέλεση 6,300 βαθμούς. Ο επικεφαλής προπονητής της Εθνικής ανδρών, Δημήτρης Ράφτης, τόνισε: «Ο Πετρούνιας θα παρουσιάσει στους κρίκους ένα πρόγραμμα με αυξημένο συντελεστή δυσκολίας, 6,300, σαν κι αυτό που είχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017 στο Μόντρεαλ. Θέλουμε να κυνηγήσουμε έναν πολύ υψηλό βαθμό, επειδή αυτή η διοργάνωση θα αποτελέσει για εμάς πρόβα ενόψει του τελευταίου προ-Ολυμπιακού τουρνουά, το οποίο περιμένουμε να οριστεί σε νέα ημερομηνία. Εκεί, θα χρειαστεί μία βαθμολογία πάνω από 15,333 β. για να κατακτήσει την Ολυμπιακή πρόκριση. Ασφαλώς πάμε και για τη νίκη στο ευρωπαϊκό. Ο Λευτέρης βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Έχει πάνω από έναν χρόνο να αγωνιστεί, είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει άγχος, αλλά ξέρει τι πρέπει να κάνει και πώς να το διαχειριστεί. Στο επίπεδό του δεν υπάρχουν δικαιολογίες» τόνισε ο ο Δημήτρης Ράφτης και συμπλήρωσε αναφερόμενος στους Ηλιόπουλο και Τανταλίδη: «Η κατάκτηση της Ολυμπιακής πρόκρισης μέσα από το σύνθετο ατομικό είναι αρκετά δύσκολη, επειδή όλες οι χώρες μπορούν να διεκδικήσουν αυτά τα δύο εισιτήρια με επιπλέον αθλητές, πέρα από αυτούς που έχουν ήδη προκριθεί. Κατ’ εμέ ο Ηλιόπουλος θα έπρεπε να είχε πάρει το εισιτήριο μέσα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019, όπου η βαθμολόγησή του από τους κριτές δεν ήταν ανάλογη της πολύ καλής εμφάνισής του.  Ο Τανταλίδης έχει επίσης ένα εξαιρετικό πρόγραμμα στο έδαφος, με συντελεστή δυσκολίας 6,200, ενώ ο Ηλιόπουλος έχει καλό μονόζυγο, αλλά θα είναι λίγο επιβαρυμένος από τα έξι όργανα που καλείται να εκτελέσει.
Εκτός από τους τρεις παραπάνω, που ήταν ενταγμένοι στην προ-Ολυμπιακή ομάδα, όλοι οι υπόλοιποι αθλητές μας υποχρεώθηκαν να σταματήσουν και να ξεκινήσουν τις προπονήσεις από δύο φορές, γι’ αυτό και η προετοιμασία τους ήταν πολύ δύσκολη. Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης έχει δυνατότητες στους κρίκους αλλά έχει «φάει» δύο καραντίνες που τον κράτησαν έξω από δύο μήνες κάθε φορά, ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης μπορεί να διακριθεί στο έδαφος όπως και στην προηγούμενη συμμετοχή του, αλλά είναι κι αυτός με ελλιπή προετοιμασία, ενώ για τον Κρανίτη το θετικό είναι ότι έχει επανέλθει πλήρως έπειτα από τα χίλια μύρια προβλήματα τραυματισμών που πέρασε. Είναι ένας αθλητής με καλή εξέλιξη σε αρκετά όργανα και μπορεί να είναι σημαντικό στέλεχος της ομάδας στις επόμενες διοργανώσεις.
Για τα παιδιά της Εθνικής είναι ένας αγώνας ώστε να αρχίσουν να παίρνουν μπροστά, έχοντας την σκέψη και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Οκτωβρίου. Παράλληλα, μετά το ευρωπαϊκό θα αρχίσουμε να δουλεύουμε σταδιακά στις αλλαγές που ξέρουμε ήδη ότι θα ισχύσουν στον Κώδικα Βαθμολογίας για τον Ολυμπιακό κύκλο 2022-2024, ώστε να προσαρμοστούμε όσο νωρίτερα μπορούμε».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts