ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόεδρος ΕΤΕπ: Ζητεί να ολοκληρωθεί η Ένωση Κεφαλαιαγορών

Ο Βέρνερ Χόιερ ζητεί την ολοκλήρωση της Ένωσης Κεφαλαιαγορών και τη δημιουργία μιας ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς για θέματα ανάπτυξης, όπως η ψηφιοποίηση

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόιερ, ζητά να ολοκληρωθεί η Ένωση Κεφαλαιαγορών και να δημιουργηθεί μια ενιαία ευρωπαϊκή αγορά για θέματα ανάπτυξης, όπως είναι η ψηφιοποίηση.

«Πρέπει να ολοκληρώσουμε την εσωτερική αγορά, την τραπεζική ένωση και, πάνω απ ‘όλα, την ένωση κεφαλαιαγορών. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χρειαζόμαστε μια ενιαία αγορά χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, εάν θέλουμε έναν πραγματικό ανταγωνισμό με τις βαθιές κεφαλαιαγορές στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ασία. Το ίδιο ισχύει και για την ψηφιοποίηση.

Εδώ χρειαζόμαστε επίσης επειγόντως μια πραγματική εσωτερική αγορά. Διαφορετικά, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μείνει πιο πίσω από τις ΗΠΑ και την Κίνα. Στα θέματα της καινοτομίας και της προστασίας του κλίματος, αντιμετωπίζουμε τεράστιες προκλήσεις στην Ευρώπη, ορισμένες από τις οποίες οι πολιτικοί εξακολουθούν να τις υποτιμούν», είπε ο αυστριακός πολιτικός σε συνέντευξή του στην οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt».

«Τα κράτη μέλη της ΕΕ χάνουν την ανταγωνιστικότητά τους με την παγκοσμιοποίηση εδώ και 15 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχουμε επενδύσει 1,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος μας λιγότερο από τους ανταγωνιστές μας στις ΗΠΑ και την Ασία στην έρευνα και ανάπτυξη», επισήμανε.

Ο Χόιερ δεν έχει καμία απολύτως κατανόηση για τη σύνδεση του πολυετούς προϋπολογισμού της ΕΕ με τους κανόνες του κράτους δικαίου σε χώρες όπως η Πολωνία και η Ουγγαρία: «Θεωρώ ότι μεταχειριζόμαστε αυτό το φανταστικό σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης με απερισκεψία. Και μόνο το γεγονός ότι τίθεται το ερώτημα της τήρησης ή μη των κανόνων του κράτους δικαίου από όλα τα κράτη μέλη είναι σκάνδαλο για μένα», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη

«Σιγή ασυρμάτου» από κυβέρνηση και τράπεζες για το θέμα της Bad Bank

Η πορεία των εμβολιασμών προβληματίζει τις αγορές – Αναθεωρούν το βασικό σενάριο οι αναλυτές

Εμβόλιο κορωνοϊός: Ελλιπής κάλυψη χωρίς το σωστό μεσοδιάστημα ανάμεσα στις δόσεις

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts