ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΟΣΜΟΣ

Πρόστιμο 1,6 εκατ. δολαρίων στον Οργανισμό Τραμπ για φορολογική απάτη

Δικαστής της Νέας Υόρκης επέβαλε την Παρασκευή πρόστιμο ύψους 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων στην οικογενειακή επιχείρηση του Ντόναλντ Τραμπ για τη λειτουργία ενός πολυετούς σχεδίου υπεξαίρεσης και φοροδιαφυγής μέσω πλαστογράφησης επιχειρηματικών αρχείων.

Το πρόστιμο ήταν η μόνη ποινή που μπορούσε να επιβάλει ο δικαστής στον Οργανισμό Τραμπ μετά την καταδίκη του τον περασμένο μήνα για 17 φορολογικά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της συνωμοσίας και της παραποίησης επιχειρηματικών αρχείων.

Το ποσό που επέβαλε ο δικαστής Juan Manuel Merchan ήταν το μέγιστο επιτρεπόμενο από το νόμο, διπλάσιο από τους φόρους που απέφυγε μια μικρή ομάδα στελεχών για παροχές όπως δωρεάν διαμερίσματα σε κτίρια του Τραμπ, πολυτελή αυτοκίνητα και δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία.

Ο ίδιος ο Τραμπ δεν δικάστηκε και αρνήθηκε ότι γνώριζε ότι τα στελέχη του φοροδιαφεύγουν παράνομα. Σε δήλωση που εξέδωσε μετά την καταδίκη, ο Οργανισμός Τραμπ δήλωσε ότι δεν έκανε τίποτα κακό και ότι θα ασκήσει έφεση.

“Αυτοί οι πολιτικά υποκινούμενοι εισαγγελείς δεν θα σταματήσουν σε τίποτα για να πιάσουν τον πρόεδρο Τραμπ και να συνεχίσουν το ατελείωτο κυνήγι μαγισσών που ξεκίνησε την ημέρα που ανακοίνωσε την προεδρία του”, ανέφερε.

Ούτε ο πρώην πρόεδρος ούτε τα παιδιά του, τα οποία βοήθησαν στη διαχείριση και την προώθηση του Οργανισμού Τραμπ, βρίσκονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, Associated Press

The post Πρόστιμο 1,6 εκατ. δολαρίων στον Οργανισμό Τραμπ για φορολογική απάτη first appeared on Times News.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS