ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρώτος αγώνας για τα μέλη της Εθνικής μετά το Τόκιο

Πρώτη φορά μετά το Τόκιο θα αγωνιστεί η πλειονότητα της Εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης, στο πρωτάθλημα όπεν που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ από αύριο 15 Οκτωβρίου ως και την Κυριακή 17 του μήνα.

της Σωτηρίας Στασινού
[email protected]

Χθες το απόγευμα, ανακοινώθηκαν από την ΚΟΕ οι λίστες εκκίνησης του πρωταθλήματος ανοιχτής κατηγορίας που θα φιλοξενήσει το ΟΑΚΑ 15 με 17 Οκτωβρίου. Ανάμεσά τους και μέλη της Εθνικής ομάδας που τον Ιούνιο εξασφάλισε μια ιστορική Ολυμπιακή πρόκριση για την χώρα αφού ήταν η πρώτη, που μετά το 2004, πήρε εισιτήριο για Ολυμπιακούς Αγώνες στο ομαδικό πρόγραμμα.

Στο σόλο πρόγραμμα θα αγωνιστεί η Ευαγγελία Πλατανιώτη η οποία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης κατέκτησε ασημένιο στο τεχνικό και χάλκινο στο ελεύθερο΄. Η Μαρία-Έλλη Αλζιγκούζη-Κομινέα, η Ελένη Φραγκάκη και η Κρυσταλένια Γιαλαμά θα αγωνιστούν επίσης και στα δύο. Μονάχα στο τεχνικό θα παρουσιάσουν τη ρουτίνα τους οι Πηνελόπη Καραμέσιου και Γεωργία Βασιλοπούλου. Η Δανάη Καριωρή θα αγωνιστεί στο ελεύθερο ομαδικό με την ΑΝΟΜ. Απούσα θα είναι ένα από τα παλιότερα μέλη της Εθνικής, η Εβελίνα Παπάζογλου εξαιτίας επέμβασης που έκανε πριν λίγες μέρες.

Για όλες τις παραπάνω αθλήτριες οι οποίες λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού δεν κατάφεραν να αγωνιστούν στην ιαπωνική πρωτεύουσα, το πρωτάθλημα θα αποτελέσει λογικά τον τελευταίο αγώνα πριν ολοκληρωθεί η σεζόν και βάλουν πλώρη για τις μεγάλες διοργανώσεις του 2022.
Οι μικρότερες σε ηλικία αθλήτριες θα είναι οι Ισμήνη-Μαρία Καραβασίλη και Μυρτώ Μαγκαναράκη που θα αγωνιστούν στην κατηγορία του σόλο και είναι μόλις 12 χρονών.
Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά τις συμμετοχές και το πρόγραμμα αγώνων:

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts