ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτωτικά και οι ευρωαγορές μετά τις απώλειες σε Ασία και Wall Street

«Βαρίδι» οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων που σημειώνουν απώλειες σχεδόν 1%

Υποχωρούν μετά τα χθεσινά υψηλά οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η ψυχολογία των επενδυτών έχει επηρεαστεί από τα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που προκαλούν ανησυχία και ενώ οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων υποχωρούν εξαιτίας φόβων από την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,2% λίγο μετά το άνοιγμα, ενώ αυτή την ώρα σημειώνει πτώση 0,29% στις 459,61 μονάδες. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων που έχαναν νωρίτερα σχεδόν 1%. Η μετοχή της Tui κατέγραψε απώλειες 4,2%. Κέρδη για τις τραπεζικές μετοχές που σημείωσαν άνοδο 0,4%.

Ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 0,51%, ενώ η στερλίνα ενισχύθηκε μετά τα στοιχεία για τον βρετανικό πληθωρισμό που τον Ιούνιο έκανε άλμα πάνω από τον στόχο που έχει θέσει η Τράπεζα της Αγγλίας. Ο γερμανικός DAX με απώλειες 0,21%, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,14%, ο ιταλικός FTSE MIB με  άνοδο 0,25% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με απώλειες 0,30%.

Νωρίτερα απώλειες σημειώθηκαν στις περισσότερες ασιατικές αγορές, αλλά και στην Wall Street καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ επιτάχυνε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 13 ετών.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 5,4% τον Ιούνιο σε ετήσια βάση.

Πίσω στην Ευρώπη, ο βρετανικός πληθωρισμός αυξήθηκε περισσότερο του αναμενόμενου τον Ιούνιο, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να αυξάνεται κατά 0,5% σε μηνιαία βάση έναντι εκτίμησης του Reutersγια 0,2%.

Διαβάστε ακόμη:

Aιτήσεις στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για προσλήψεις εποχικά εργαζομένων

Επίδομα παιδιού: Για ποιους έρχονται αυξήσεις έως 224 ευρώ

Πάτρα – Πύργος: Ξεμπλοκάρει το έργο από Κομισιόν – Πιάνουν δουλειά οι μπουλντόζες μέχρι τα τέλη του έτους

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts