ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτώση άνω του 3% για το πετρέλαιο

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση τους, σε επίπεδο ποσοστού, από τις αρχές Απριλίου.

Άνω του 3% υποχώρησαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, με κύριους παράγοντες διαμόρφωσης τάσεων την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ινδία, αλλά και την επαναλειτουργία του βασικού αγωγού καυσίμων Colonial στις ΗΠΑ.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent υποχώρησε κατά 2,27 δολ. ή 3,3%, στα 67,05 δολ. το βαρέλι ενώ, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου WTI απώλεσε 2,26 δολ. ή 3,4%, στα 63,82 δολ. το βαρέλι. Αμφότερα είχαν ενισχυθεί τουλάχιστον 1% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση τους, σε επίπεδο ποσοστού, από τις αρχές Απριλίου.

Οι τιμές βρέθηκαν υπό πίεση καθώς η πρόσφατη αύξηση της τιμής των εμπορευμάτων, η δυσκολία εύρεσης εργατικού δυναμικού και η μεγαλύτερη του αναμενομένου άνοδος του πληθωρισμού έχουν οδηγήσει σε ανησυχία για πιθανή αύξηση επιτοκίων από πλευράς της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve).

Η αύξηση επιτοκίων συνήθως ενισχύει το αμερικανικό δολάριο, πράγμα που ασκεί πίεση στις τιμές του πετρελαίου, καθώς το καθιστά πιο ακριβό για αγοραστές που διαθέτουν άλλα νομίσματα.

Διαβάστε περισσότερα

Η «μελωδία της ευτυχίας» για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου

Ξανά στο σφυρί τα μικρά «παλάτια» του Γουλανδρή στα παλαιά Ανάκτορα

Η ευκαιρία να γίνει ψηφιακός κόμβος η Ελλάδα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts