ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι επίστρατοι σκοτώνονται κατά μέσο όρο 4-5 μήνες αφού λάβουν το φύλλο πορείας

Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας των ιστοτόπων Vaznie Istorii και Conflict Intelligence Team, που δόθηκε στην δημοσιότητα με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την ημέρα που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την «μερική» επιστράτευση, την οποία επικαλείται η εφημερίδα Novaya Gazeta Europe.

Οι δημοσιογράφοι που πραγματοποίησαν την έρευνα, βασιζόμενοι σε ανοιχτές πηγές, συνέταξαν έναν κατάλογο από 3.000 επίστρατους, που σκοτώθηκαν την περίοδο από τις 21 Σεπτεμβρίου του 2022 έως την 1η Σεπτεμβρίου του 2023. Η ακριβής ημερομηνία θανάτου είναι γνωστή μόνο για 1.900 επίστρατους.

Με βάση αυτούς τους υπολογισμούς, τον πρώτο μήνα μετά την επιστράτευση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 130 επίστρατοι. Από όσους αναφέρονται στο κατάλογο, ο ένας στους πέντε σκοτώθηκε σε διάστημα δύο μηνών από τότε που έλαβε το φύλλο πορείας.

Περισσότεροι από τους μισούς επίστρατους που σκοτώθηκαν ήταν ηλικίας από 35 έως 40 ετών. Ο πιο ενός στην ηλικία ήταν 19 ετών και ο μεγαλύτερος 62 ετών.

Οι δημοσιογράφοι αναφέρουν στην έρευνα τους ότι η μεγαλύτερη απώλεια που υπέστη ο ρωσικός στρατός ήταν στις 31 Δεκεμβρίου του 2022 στην Μακίιβκα. Εκείνη τη νύχτα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 139 επίστρατοι από μια μόνο περιοχή της Ρωσίας την περιοχή της Σαμάρας.

Στο διάστημα ενός χρόνου από την έναρξη της επιστράτευσης, αναφέρει η έρευνα, σχεδόν σε κάθε περιοχή της χώρας έχει ταφεί ένας επίστρατος που είχε λάβει φύλλο πορείας. Οι περισσότερες κηδείες επιστράτων, περισσότερες από 200, έγιναν στην περιοχή Σβερντλόφσκ.

Στις 21 Σεπτεμβρίου του 2022 ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ανακοίνωσε «μερική» επιστράτευση. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Άμυνας, συνολικά έχουν επιστρατευθεί 300.000 άνδρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Novaya Gazeta Europe

The post Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι επίστρατοι σκοτώνονται κατά μέσο όρο 4-5 μήνες αφού λάβουν το φύλλο πορείας first appeared on Times News.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts