ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 32.000 οι νεκροί Ρώσοι, σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία του BBC

Τα ονόματα των 32.164 Ρώσων στρατιωτικών που σκοτώθηκαν στη Ουκρανία, ταυτοποιήθηκαν, από τα εν λόγω μέσα ενημέρωσης, σε συνεργασία με ομάδα εθελοντών, από ανοιχτές πηγές.

Εξ αυτών τουλάχιστον 1910 Ρώσοι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Ο κατάλογος με τα ονόματα των νεκρών στρατιωτών, στην τελευταία καταγραφή, περιλαμβάνει, αναφέρει η ρωσική υπηρεσία του BBC δύο φορές λιγότερα άτομα, απ όσα έχουν ταφεί πραγματικά στην Ρωσία. Επισημαίνει ότι στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν αφού συνέκριναν τον αριθμό των νεκρολογιών που είδαν το φως της δημοσιότητας με τον αριθμό των τάφων στρατιωτικών στα νεκροταφεία σε 70 κατοικημένες περιοχές.

Οι κρατούμενοι συνιστούν την μεγαλύτερη κατηγορία των απωλειών, αναφέρει το BBC, επισημαίνοντας ότι έχει καταγράψει τα ονόματα 6.073 καταδικασθέντων κρατουμένων, η πλειοψηφία των οποίων πολεμούσαν στις γραμμές της μισθοφορικής οργάνωσης ‘Βάγκνερ’, όπως και ότι εμφανίζονται όλο και πιο πολλές ανακοινώσεις για απώλειες των ομάδων κρατουμένων με την επωνυμία «Στορμ» που στρατολογούνται από το υπουργείο Άμυνας.

Οι επίστρατοι βρίσκονται στην δεύτερη θέση ως προς το αριθμό των απωλειών. Έχουν ταυτοποιηθεί 3.613 θάνατοι επίστρατων.

Σημαντικές απώλειες εξακολουθεί υφίσταται το σώμα των αξιωματικών. Έχει γίνει γνωστό ότι έχουν σκοτωθεί 2.440 διοικητές, ενώ ο αριθμός των νεκρών αξιωμαρτικών που έχουν ταυτοποιηθεί αυξήθηκε κατά 40 άτομα.

The post Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 32.000 οι νεκροί Ρώσοι, σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία του BBC first appeared on Times News.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts