ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Όχι» Πουσίλιν σε απονομή χάριτος για τους καταδικασθέντες σε θάνατο Βρετανούς μισθοφόρους

Ο ηγέτης της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στην Ουκρανία δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος για την απονομή χάριτος στους δύο Βρετανούς που καταδικάστηκαν σε θάνατο την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την αιχμαλωσία τους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μισθοφορικές δραστηριότητες

Δκαστήριο στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ έκρινε ένοχους την Πέμπτη τον Έϊντεν Άσλιν και τον Σον Πίνερ, αλλά και τον Μαροκινό Μπραχίμ Σααντούν για «μισθοφορικές δραστηριότητες» με επιδιώξη την ανατροπή της δημοκρατίας.

Η Βρετανία δηλώνει ότι ο Άσλιν και ο Πίνερ ήταν κανονικοί στρατιώτες -που υπηρετούσαν στον Ουκρανικό στρατό- και πρέπει να εξαιρεθούν επί τη βάσει της εφαρμογής των Συμβάσεων της Γενεύης από την άσκηση ποινικής δίωξης, για τη συμμετοχή τους σε εχθροπραξίες.

Διαβάστε επίσης Ουκρανία: Η οικογένεια Βρετανού καταδικασθέντα σε θάνατο στο Ντονμπάς εκλιπαρεί να σωθεί

Διαβάστε επίσης Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε δίκη από τις αρχές του Ντονμπάς νοτιοκορεάτης αιχμάλωτος μισθοφόρος

Νομική βάση

Από την πλευρά τους, οι Αρχές του Ντονέτσκ (μαζί με την επίσης αυτοανακηρυχθείσα ΛΔ του Λουγκάνσκ αποτελεί την περιοχή του Ντονμπάς) δηλώνουν ότι οι καταδικασθέντες έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα και έχουν ένα μήνα για να προσβάλουν νομικά την απόφαση.

«Δεν βλέπω κάποια νομική βάση ή κάποια προαπαιτούμενα, για μένα, ώστε να λάβω μία απόφαση απόδοσης χάριτος», δήλωσε ο Ντενίς Πουσίλιν, ηγέτης της αναφερόμενης αυτοαποκαλούμενης δημοκρατίας, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts