ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Έληξε το τελεσίγραφο – Πρώτες χερσαίες επιδρομές στη Γάζα

Οι ισραηλινές δυνάμεις διείσδυσαν στο έδαφος της Λωρίδας της Γάζας τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε απόψε ο στρατός, πριν από την αναμενόμενη χερσαία επιχείρηση στον πυκνοκατοικημένο παλαιστινιακό θύλακα.

Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) για τα αραβικά μέσα ενημέρωσης, στο τελευταίο tweet ανέφερε ότι η προθεσμία που έδωσαν οι Ισραηλινοί στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους έληγε απόψε στις 20.00, χωρίς ωστόσο να γίνεται ξεκάθαρο αν την ώρα αυτή θα ξεκινούσαν και οι επιχειρήσεις.

«Τις τελευταίες 24 ώρες οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού πραγματοποίησαν τοπικής κλίμακας επιδρομές εντός του εδάφους της Λωρίδας της Γάζας» αναζητώντας «τρομοκράτες» που εκτοξεύουν ρουκέτες προς το Ισραήλ και «εξοπλισμό» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, καταβλήθηκαν επίσης προσπάθειες για τον εντοπισμό ατόμων που αγνοούνται. Ο στρατός έχει επιβεβαιώσει ότι στη Γάζα κρατούνται τουλάχιστον 120 «αιχμάλωτοι». Στις επιχειρήσεις αυτές συμμετείχαν μονάδες του πεζικού και άρματα. Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε επίσης ότι σημαντικός αριθμός αμάχων στη Γάζα άρχισε να μετακινείται προς τα νότια «για να σωθεί».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχεδόν καμία απώλεια στο Ισραήλ από τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα, καθώς οι πολίτες υπακούουν στις εντολές και σπεύδουν στα καταφύγια όταν σημαίνει ο συναγερμός.

Νωρίτερα όπως ενημέρωσε σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) για τα αραβικά μέσα ενημέρωσης είχε καλέσει τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

«Σας καλέσαμε σήμερα το πρωί να αφήσετε την πόλη της Γάζας στη νότια κοιλάδα, για την ασφάλειά σας. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το IDF θα απέχει από το να αγγίξει τη διαδρομή που έχει σημειωθεί στον χάρτη» έγραψε στην αρχή, δημοσιεύοντας παράλληλα έναν χάρτη.

Και πρόσθεσε: «Για την ασφάλειά σας, επωφεληθείτε για να μετακινηθείτε νότια από το Beit Hanoun στο Khan Yunis. Θα δημοσιεύσουμε πρόσθετες ασφαλείς μεθόδους αργότερα».

Διαβάστε τη συνέχεια στο protothema.gr

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts