ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πόσο κοντά είναι οι Ελληνίδες αθλήτριες του στίβου στους Ολυμπιακούς

Οι γυναίκες εκπρόσωποι του ελληνικού στίβου τα πηγαίνουν καλύτερα από τους άνδρες καθώς ήδη μετρούν πέντε Ολυμπιακές προκρίσεις και έχουν καλές πιθανότητες να τις διπλασιάσουν μέσω του ranking.

Tην παρουσία τους στου Αγώνες του Τόκιο έχουν εξασφαλίσει με όριο στο επί κοντώ οι Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου και Ελένη Πόλακ. Με όριο έχει προκριθεί στο τριπλούν η Βούλα Παπαχρήστου και στα 20χλμ βάδην η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.
Εντός ranking είναι επτά αθλήτριες και όπως δείχνουν τα πράγματα δύσκολα θα γίνουν περισσότερες. Εξαίρεση αποτελεί η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό καθώς δεν υπάρχει καθόλου στις λίστες αφού δεν έχει τους προαπαιτούμενους αξιολογημένους αγώνες.
Ακολουθεί η επίσημη Ολυμπιακή κατάταξη της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Με πράσινο είναι η επιβεβαιωμένη πρόκριση και με γαλάζιο όσες είναι εντός ranking.
Στην πρώτη στήλη είναι η θέση στο ranking λαμβάνοντας υπόψη τρεις αθλήτριες από κάθε χώρα, δίχως να υπολογίζονται εκπρόσωποι της Ρωσίας.
Στη δεύτερη στήλη είναι η θέση στο γενικό ranking λαμβάνοντας υπόψη όλες τις αθλήτριες.
Nα σημειωθεί ότι στη λίστα της World Athletics για την Ολυμπιακή πρόκριση, περιλαμβάνονται όλες όσες έχουν τον απαιτούμενο αριθμό αγώνων (σύμφωνα με το αγώνισμα του).

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts