ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πότε θα τελειώσει η πανδημία: Τι προβλέπει Γερμανός επιδημιολόγος

Για τον Γερμανό επιδημιολόγο, πρώην μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Κλάους Στερ, «το καλύτερο θα ήταν πρώτα να εμβολιαστούμε και μετά να μολυνθούμε»

Ο Γερμανός ιολόγος-επιδημιολόγος και πρώην μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Κλάους Στερ αναλύει τα βήματα για την έξοδο της διεθνούς κοινότητας από την πανδημία του κορωνοϊού, όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο «n-tv».

Ο διακεκριμένος επιστήμονας εξηγεί ότι, πλέον, στη χώρα του δεν έχει νόημα η ιχνηλάτηση επαφών των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

«Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο εξόδου», επισημαίνει ο δρ. Κλάους Στερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Kölner Stadt-Anzeiger».

Εάν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού εμφανίζει ήπια συμπτώματα, είναι ασυμπτωματικό κι έχει αναπτύξει αντισώματα, η αποκαλούμενη “καραντίνα εντοπισμού επαφής” των κρουσμάτων καθίσταται άσκοπη», τονίζει ο Γερμανός επιστήμονας και προσθέτει:

«Η καλύτερη έξοδος από την πανδημία θα ήταν πρώτα να εμβολιαστείτε κατά της νόσου Covid και εν συνεχεία να μολυνθείτε». Στο «πακέτο» θα υπάρχει τότε αυτό που λέμε μακροχρόνια ανοσολογική προστασία».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts